Pusa in fara unei prajituri cu mere devin total anti-sociala si asta doar pentru ca gura mi-e plina cu atatea bucati de placinta incat cu greu mai poate razbate de acolo vreun sunet. Daca ma iubiti, veti astepta sa auziti parerea mea cand ma voi fi sters pe maini de dulcele mar. Lipsa de refuz e boala grea cu efecte vizibile, mai ales in zona abdominalo-colacioasa. Dat fiind contextul, se impun masuri usturatoare pentru stomacul capricios obisnuit sa ii se faca toate poftele. Nu ma gandesc la o masura drastica, una concretizata intr-un inel menit sa sugrume bietul stomac. Am gasit alta varianta, mai blanda, dar la fel de eficienta. Desi e vorba de calcule, nu presupune un pix, un calculator si nici macar o hartie. Spirit de observatie si capacitate de estimare – este tot ce va trebuie ca sa calculati portiile corecte. Atentie corecte, nu dorite ! O astfel de actiune presupune un atac soldat cu un vraf de cioburi asupra veselei. Afara cu vasele de proportii normale, aprovizionati-va de la magazinul de pitici ! Farfuriile si tacamurile de dimensiuni mari va fac sa mancati evident mai mult. Solutia salvatoare este cantarirea portiilor cu succes. Am ajuns sa fac asta din ochi, incercand sa pun in anumite forme mancarea. Printre obiectele utile in masuratori se afla zarurile, un bec sau o minge de tenis. Daca stau bine sa ma gandesc, chiar si un mouse va poate fi de ajutor. Retineti-i forma ! Specialistii sunt de parere ca o portie corecta de friptura inseamna maximum 150 de grame de carne, exact cat marimea unui pachet de carti de joc. Garnitura nu poate lipsi asa ca nu iti ramane decat sa asociezi pachetului de carti o minge de tenis de camp din piure de cartofi sau orez. Toate metamorfozele astea sunt necesare pentru ca in medie o portie de mancare este mai bogata cu 200 de kilocalorii ca acum 20 de ani. Decat sa stai sa numeri calorii nu mai bine face castele din orez si mingii de tenis din legume ?