Tea Slabeste: Ce mancam cand nu mancam fast food de concediu

|Andreea Pietrosel |
Tea Slabeste: Ce mancam cand nu mancam fast food de concediu

M-am intors ieri din concediu si ma conversam cu o prietena despre vacante, delicii si pofte, cand mi-a scapat porumbelul. Am recunoscut cu sinceritate ca uneori mananc cate-o o conserva, e drept ca deseori in sila.Dar nu-i sanatoasa, mi-a zis ea. Ii dau dreptate, insa..

Acum ca am revenit in Bucuresti, plaja de produse faine e mare si cat de cat la indemana. Nu a fost asa tot concediul, mie imi place sa fiu pe fuga. Revenind, un meniu sanatos cere efort, timp si bani, dar nu-i imposibil si, mai ales, e cea mai buna investitie pe care pot s-o fac – ever!
 
Saptamana trecuta a fost una haotica din toate perspectivele, am trait pe buget minim si cu un stoc considerabil de hering si fasole verde in camara (nu ma intrebati de cand este acolo). Asadar, am recurs la stocurile familiei si am creat un meniu improvizat demn de toate exotismele, pentru ca in rest am mancat alune, pere si mere din gradina proprie 🙂
 

Eu una, recunosc, am momente din astea low-everything cel putin o data la cateva luni. Ma bazez pe conserve si pe produse congelate sa-mi salveze dieta. Alternativa ar fi magazinul din colt, in care rar gasesc ceva fain – I dare you, gasiti-mi ceva fain acolo. Sau fast food delivery. Sau apa.
 
E drept, incerc sa ma bazez acum pe produse proaspete din piete, pe ce gasesc la tara, pe ce primim fain de la parinti, pe ce gasim la supermarket. Insa mancatul unei conserve in momente din astea de criza nu mi se pare atat de grav pe cate ar fi dezavantajele alternativelor. Doar sa nu devina obicei.

Ce recomand sa ascundeti in camara pentru zile grele?
 
Hering, ton sau macrou, mixuri de legume – impreuna fac salate delicioase la care puteti sa adaugati o frunza de salata gasita randomly prin frigider. Cum vorbesc din proprie experienta, evit cat se poate produsele tip pateu/sarmale/ciorba de burta la conserva, prefer produse cat mai apropiate de forma lor naturala. Evit sosul tomat pentru ca-i deseori plin de zahar (ca si ketchupul din comert, aviz amatorilor), scurg bine uleiul si nu uit de lamaie daca e cazul, altfel imi vine greata. Un produs pe care il iau intotdeauna conservat e nautul, pe care nu reusesc neam sa-l inmoi si sa-l fierb suficient ca sa imi iasa un hummus ideal. Poate imi dati un sfat?

Saptamana asta m-am intors insa la meniurile mele slow food si la cumparaturi gastro-cumpatate, nu de alta dar a inceput toamna si ador multe dintre alimentele specifice acestui sezon. Supa-crema, here I come!
 
Tea este blogger oficial Dietetik si o puteti urmari si pe teaslabeste.wordpress.com, www.facebook.com/teaslabeste sau www.twitter.com/teaslabeste.
 
 

Distribuie articolul pe: