Coloranții alimentari artificiali din înghețata americană vor fi eliminați. sursa foto pexels.com Coloranții alimentari artificiali din înghețata americană vor fi eliminați până în 2028. Zeci de producători de înghețată din Statele Unite plănuiesc să elimine coloranții artificiali din produsele lor, potrivit unei declarații făcute de un grup din industria lactatelor și de oficiali guvernamentali. Acești producători – care reprezintă împreună peste 90% din înghețata vândută în SUA – se alătură altor companii alimentare care au luat voluntar măsuri pentru a elimina coloranții sintetici. Coloranții alimentari artificiali din înghețata, eliminați Măsurile sunt luate după ce, în luna aprilie, secretarul pentru sănătate Robert F. Kennedy Jr. a anunțat că SUA intenționează să elimine treptat mulți dintre acești aditivi din lanțul alimentar. Printre marii producători care și-au anunțat anterior intenția de a renunța la coloranții sintetici se numără General Mills, Kraft Heinz, J.M. Smucker, Hershey și Nestlé USA. 6 coloranți vor fi eliminați din înghețata produsă de firmele americane. sursa foto pexels.com Ce coloranți vor fi eliminați Potrivit Asociației Internaționale a Producătorilor de Lactate (IDFA), cele 40 de companii de înghețată vor elimina următorii coloranți din produsele lor comercializate în magazine (cu excepția produselor non-lactate): Roșu 3 Roșu 40 Verde 3 Albastru 1 Albastru 2 Galben 5 Galben 6 Planul a fost anunțat în cadrul unui eveniment organizat la sediul Departamentului pentru Agricultură al SUA (USDA), la care au participat Kennedy, comisarul FDA Marty Makary și secretarul pentru agricultură Brooke Rollins, potrivit reuters.com. „Știm că rezultatele actuale privind sănătatea – mai ales în rândul copiilor – sunt nesustenabile și că agricultura americană este în centrul soluției pentru a reda sănătatea Americii”, a declarat Rollins în cadrul evenimentului, făcând referire la un slogan asociat cu Kennedy. Rollins și Kennedy au colaborat îndeaproape în inițiative din sectorul alimentar, precum încurajarea interzicerii sucurilor carbogazoase în cadrul celui mai mare program american de asistență alimentară. Îngrijorări privind ADHD și cancer Kennedy crede că există o legătură între coloranți și boli la copii. sursa foto pexels.com Kennedy a pus în legătură coloranții alimentari cu creșterea cazurilor de ADHD și cancer, o temă despre care mulți oameni de știință spun că necesită mai multe cercetări înainte de a putea trage concluzii ferme. Deși IDFA susține că acești aditivi sunt considerați siguri, producătorii de înghețată au ales să-i elimine pentru a evita scăderea vânzărilor, având în vedere: eforturile unor state americane de a elimina coloranții din alimentele servite în școli interzicerea recentă a coloranților alimentari în Virginia de Vest Această mișcare este cea mai recentă dintr-o serie de eforturi voluntare sau legislative menite să îmbunătățească calitatea alimentelor procesate în SUA, în special cele consumate frecvent de copii. Citește și: Sucul Dubai a apărut în supermarketurile din România. Ce conţine faimoasa băutură Distribuie articolul pe: