Cea mai bună pâine din lume e în Marea Britanie – ce conține

|Andreea Nicole |
Cea mai bună pâine din lume e în Marea Britanie – ce conține

Miyo Aoetsu, în vârstă de 55 de ani, a transformat o pasiune profundă pentru copt într-o carieră premiată. Deși a început să facă pâine din plăcere, talentul și creativitatea ei au fost rapid recunoscute în lumea panificației britanice

O pâine cu o textură delicat brioșată, aromatizată subtil cu lămâie și infuzată cu ceai Earl Grey, a fost desemnată drept cea mai bună pâine din Regatul Unit. Această creație rafinată îi aparține lui Miyo Aoetsu, care a muncit cu perseverență și precizie, perfecționând rețeta după nu mai puțin de 45 de încercări.

Pâinea făcută de Miyo Aoetsu a câștigat competiția Britain’s Best Loaf

Rezultatul final, o combinație echilibrată între aromele citrice și notele florale specifice ceaiului Earl Grey, a impresionat juriul de la competiția Britain’s Best Loaf, organizată de publicația de specialitate British Baker, conform BBC.

Pe lângă titlul de cea mai bună pâine a anului, creația lui Aoetsu a triumfat și în categoria Inovație, confirmându-i statutul de produs remarcabil atât din punct de vedere gustativ, cât și conceptual.

Miyo Aoetsu, în vârstă de 55 de ani, a transformat o pasiune profundă pentru copt într-o carieră premiată. Deși a început să facă pâine din plăcere, talentul și creativitatea ei au fost rapid recunoscute în lumea panificației britanice. Nu este pentru prima dată când excelența ei este recompensată: în 2023, a câștigat același prestigios premiu cu o pâine inedită, colorată natural în verde, aromatizată cu matcha, ciocolată albă și fructe, o combinație îndrăzneață care i-a adus trofeul Britain’s Best Loaf.

„Am rămas fără cuvinte când am câștigat… Am fost foarte, foarte fericită, aproape că țipam pe scenă. Întotdeauna există o șansă, dar nu am crezut cu adevărat că se va întâmpla… însă când mi-au rostit numele, am rămas fără cuvinte, dar am fost foarte bucuroasă și fericită pentru tot efortul depus.”, a spus ea pentru BBC.

A înființat brutăria Kuma-San

Originară din Japonia, Miyo are o formare solidă în domeniul patiseriei. Viața ei profesională și personală a fost modelată de experiențele trăite în mai multe colțuri ale lumii. A locuit o perioadă în Franța, unde s-a îndrăgostit de rafinamentul pâinii franțuzești, iar această influență este vizibilă în stilul ei de coacere – un amestec armonios între tehnică, finețe și inovație.

După ce s-a stabilit în Anglia, a decis să-și urmeze visul și a înființat brutăria Kuma-San chiar în propria locuință. De acolo, coace pâini artizanale pentru clienți fideli care vin personal să le ridice și colaborează cu afaceri locale pe care le aprovizionează constant, transformând pasiunea într-un mic business de succes, clădit cu grijă, răbdare și gust autentic.

Ce conține pâinea celebră

Pâinea creată de Miyo Aoetsu a fost desemnată câștigătoarea absolută a competiției Britain’s Best Loaf, organizată de revista de specialitate British Baker. Nu doar că a obținut locul întâi în clasamentul general, dar a fost și laureată la categoria Inovație, confirmând statutul său de produs excepțional și neobișnuit în peisajul panificației britanice.

Pâinea creată de Miyo Aoetsu a fost desemnată câștigătoarea absolută a competiției Britain’s Best Loaf, organizată de revista de specialitate British Baker

În fața unei concurențe acerbe, cu peste 200 de produse înscrise, pâinea s-a remarcat printr-un „profil de aromă unic”, potrivit declarațiilor juraților. Aceștia au fost impresionați de armonia sofisticată dintre notele florale și citrice ale ceaiului Earl Grey și accentele intense de lămâie provenite din coaja confiată, care fusese înmuiată în limoncello.

Citește și: Ișlere – un desert delicios și aromat

Strat de cremă de lămâie și suc proaspăt de lămâie

Această bază aromată a fost completată de un strat de cremă de lămâie și suc proaspăt de lămâie, elemente care au adăugat un „final citric și intens aromat”, definind produsul ca fiind inovator, echilibrat și memorabil din punct de vedere gustativ.

„În ultimii ani, în Japonia, combinația de ceai Earl Grey cu fructe citrice precum lămâia a devenit foarte populară, așa că se fac multe prăjituri și fursecuri cu aceste arome. Așa că m-am gândit să încerc să fac o pâine cu aceste combinații… Îmi place aroma subtilă a ceaiului în produsele de patiserie”, a mai spus ea.

Această bază aromată a fost completată de un strat de cremă de lămâie (lemon curd) și suc proaspăt de lămâie

Citește și: Muzeul cartofilor prăjiți din Bruxelles: istorie, bilete ieftine și o surpriză!

45 de încercări pentru a face pâinea perfectă

Cu toate că rețeta a ajuns în cele din urmă la un nivel de excelență apreciat la nivel național, Miyo Aoetsu a mărturisit că drumul până la versiunea finală nu a fost deloc lipsit de provocări. Pâinea premiată nu a fost o reușită de la prima încercare, ci rezultatul unui proces meticulos de rafinare și ajustare.

„Am copt în jur de 45 de pâini până când am fost cu adevărat mulțumită de rezultat,” a declarat Aoetsu, subliniind cât de multă răbdare, perseverență și atenție la detalii a fost nevoie pentru a perfecționa combinația de arome și textura produsului.

Sursa foto: Kuma-San Bakehouse

Distribuie articolul pe: