Ciocolata neagră și inima. sursa foto pexels.com Ciocolata neagră și celulele stem, un duo care merg împreună la fix! Vești excelente pentru iubitorii de ciocolată! Studiile științifice arată că ciocolata neagră este benefică pentru inimă. Pudra de cacao conține compuși bioactivi numiți flavanoli. Epidemiologii au demonstrat de mult timp o legătură între consumul de alimente bogate în flavanoli și o incidență mai mică a deceselor cauzate de boli cardiovasculare. La Universitatea din California, San Francisco, cercetătorii au analizat dacă o băutură caldă pe bază de cacao cu un conținut ridicat de flavanoli poate influența celulele stem și sănătatea vaselor de sânge. Ciocolata neagră și inima Ciocolata neagră caldă are numai beneficii pentru inimă. sursa foto pexels.com Au fost recrutați 16 pacienți cu boală coronariană confirmată, împărțiți în două grupuri. Un grup a primit ciocolată caldă cu un conținut scăzut de flavanoli – doar 9 miligrame pe porție. Celălalt grup a primit ciocolată caldă (neagră) cu un conținut ridicat de flavanoli – 375 miligrame pe porție (de 42 de ori mai mult). Ambele grupuri au consumat ciocolata caldă de două ori pe zi, timp de 30 de zile. La final, cercetătorii au comparat analizele de sânge dinainte și după perioada de testare. Ciocolata neagră și celulele stem Vezi această postare pe Instagram O postare distribuită de Dr. William Li (@drwilliamli) Surprinzător, participanții care au băut ciocolata caldă bogată în flavanoli aveau de două ori mai multe celule stem în circulație decât cei din grupul cu flavanoli puțini. Cercetătorii au vrut, de asemenea, să afle dacă fluxul sangvin s-a îmbunătățit, folosind un test numit dilatare mediată de flux – care măsoară cât de repede se dilată vasele de sânge pentru a restabili circulația după o constricție temporară. Consumată timp de o lună, ciocolata neagră caldă înmulțește celulele stem. sursa foto pexels.com O dilatare ridicată înseamnă pereți vasculari mai sănătoși și un sistem circulator mai eficient, potrivit drwilliamli.com. Grupul cu flavanoli mulți a avut rezultate de două ori mai bune decât la începutul studiului, ceea ce arată un beneficiu funcțional real. De fapt, efectul pozitiv asupra nivelului de celule stem a fost comparabil cu cel al statinelor, medicamente folosite frecvent pentru reducerea colesterolului și care sunt cunoscute pentru stimularea celulelor stem. Ciocolata este doar unul dintre alimentele care ne pot ajuta să ne activăm puterea naturală de regenerare a organismului! Citește și: 5 beneficii pentru par si piele pe care ni le aduce ciocolata neagra Distribuie articolul pe: