UE ne da voie la mici romanesti

|Andreea Pietrosel |
UE ne da voie la mici romanesti

Reprezentantii Asociatiei Romane de Carne spun ca micii romanesti vor fi gatiti dupa aceeasi reteta traditionala in care se foloseste bicardonatul de sodiu. Declaratiile au fost facute in cadrul unei intalniri de la Mogosoaia, unde oficialii romani au spus ca Bruxelles-ul a admis ca ingredientele traditionale sunt cele mai bune, scrie Gandul. Comitetul pentru siguranta alimentara al Uniunii Europene va vota joi asupra folosirii aditivului continut de micii romanesti, apoi acesta va fi supus votului Parlamentului European.

Saptamana trecuta, Uniunea Europeana a anuntat ca va interzice toate alimentele care contin bicarbonat de sodiu pentru a proteja consumatorii, la aceasta categorie fiind incadrati si micii romanesti. Reprezentantii Asociatiei Romane a Carnii au demonstrat celor de la UE ca micii care contin bicarbonat de sodiu sunt mult mai gustosi.
 
 
 
Ochii au miros! Nu radeti, este rezultatul unei cercetari facute de savantii canadieni printre care se afla si o romanca. Ei au descoperit ca mirosul lucrurilor se schimba in functie de cuvintele cu care sunt asociate. Oamenii pot percepe in mod diferit mirosul alimentelor si chiar al unor obiecte, in cazul in care acestea sunt asociate cu unele cuvinte ce au conotatii pozitive sau negative din punct de vedere olfactiv.
 
Mediafax scrie ca cercetatorii au recrutat 50 de participanti care au fost rugati sa miroasa ulei esential de pin, geraniol, chimion, precum si parmezan. Fiecare lucru mirosit a fost insotit aleatoriu de anumite expresii ce descriau un miros, precum "ace de pin" sau "solvent vechi", proiectate pe monitorul unui computer. Participantii la studiu au caracterizat cele patru lucruri mirosite cu conotatii pozitive cand acestea au fost insotite de etichetari pozitive.
Aceleasi mirosuri au fost considerate neplacute si necomestibile cand au fost asociate cu etichetari negative.
 

 

Distribuie articolul pe: