Supa de legume cu sparanghel verde

Supa de legume cu sparanghel verde

Timpul necesar pregatirii este de 30 de minute. 

Ingrediente pentru patru portii:
-500 grame de sparanghel verde,
-2 betisoare de telina,
-3 dovleci mici,
-2 morcovi,
-4 cartofi,
-4 rosii mari,
-1 ceapa,
-1 catel de usturoi,
-20 grame de margarina vegetala,
-2 cuburi-condiment pentru supa,
-sare, piper alb macinat,
-1 legatura patrunjel. 

Mod de preparare
Se curata sparanghel, se taie capetele si se toaca in bucati de aproximativ 4 cm. Se desfac betisoarele de telina, se spala si se indeparteaza fibrele dure tragand de jos in sus. Se spala dovlecii si se taie in fasii. 

Se curata morcovii, cartofii si se taie in cuburi. Se oparesc rosiile, iar apoi se racesc sub jet de apa rece, se decojesc si se taie in cubulete. Ceapa si usturoiul se taie in bucatele mici. Se topeste margarina intr-un vas, se adauga ceapa si usturoiul si se prajesc pana se inmoaie. Se adauga morcovul si cartofii si se calesc pentru putin timp impreuna.Se adauga 1 litru de apa, cuburile-condiment si se lasa vasul la foc mic sa fiarba timp de 10 minute. 

Se adauga restul de legume, se condimenteaza si se fierbe pana se inmoaie. Se spala patrunjelul si se toaca marunt frunzele fara tulpina. In final cand supa e gata se adauga patrunjelul tocat. 

Valori nutritive
O portie are: 170 de Kcal, 8 grame de proteine, 4 grame de grasimi, 27 de grame de carbohidrati.
 

Pofta buna!