Skip to main content

In ultimele zile a fost destul de frig afara, dar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa renuntam la activitatea fizica. Ba, dimpotriva. Exercitiile facute afara, in aer liber, la temperaturi scazute pot arde mai multe calorii decat daca faci miscare vara. Caldura si umiditatea te pot trage inapoi si te pot obosi mai repede, in timp ce miscarea in aer liber la temperaturi scazute ajuta la revigorarea organismului, la indepartarea starii de depresie, anxietate si frustrare. Din aceasta cauza, exercitiile facute in frig pot avea efecte mai mari pentru silueta ta. Iata cateva reguli simple de care sa tii cont atunci cand te pregatesti sa faci sport afara iarna.


Alege-ti bine traseul
 
Indiferent de vreme de afara trebuie sa alegi un traseu bine luminat, trotuare curatate de gheata si zapada si eventual o bucla in cartierul tau pe care sa o tot repeti alergand pana obosesti. 
De asemenea, evita strazile in panta sau aleile de langa lacuri sau spatii deschise pentru a nu aluneca pe gheata sau a nu te confrunta cu vantul napraznic.
 
Fa-ti incalzirea
 
Inainte de orice antrenament trebuie sa faci cateva exercitii de incalzire. Este valabil si in cazul alergarii afara, pe vreme rece. Asadar, fa-ti exercitiile de incalzire la interior, iar apoi, ofera-i timp organismului tau sa se obisnuiasca cu temperaturile scazute de afara. Astfel, la fiecare cateva minute, opreste-te pentru o pauza de 30 de secunde, in primele 10 minute de alergare.
 
Ai grija sa nu ingheti
 
Alege-ti echipamentul astfel incat sa nu-ti fie nici prea prig, dar nici sa transpiri. Din cand in cand ar fi bine sa mai intri putin in interior si sa te mai incalzesti putin. Iar atunci cand intri intr-o incapere da-ti jos hainele suplimentare si fa cateva exercitii de streaching ca sa nu-ti iesi din forma.

Incepe cu cate putin
 
Daca pe timpăul verii obisnuiai sa alergi 4 kilometri pe zi, iarna, ar fi bine sa incepi cu mai putin, maxim doi kilometri, cel putin primele zile pana se obisnuieste organismul tau cu activitatea fizica la temperaturi scazute. Apoi, poti creste treptat distantele pe care doresti sa alergi.
 
Fii flexibila
 
Antrenamentele pe vreme rece ar trebui sa fie mai flexibile decat cele pe timp insorit, mai ales in privinta orelor la care alegi sa alergi. Daca vara obisnuiesti sa iesi la alergat la prima ora a dimineatii, pe timpul iernii mai poti amana putin pana ce temperaturile mai urca cu cateva grade in termometre ca sa nu existe pericolul de inghet.
Si, foarte important, hidrateaza-te corespunzator. Chiar daca nu ti se pare ca transpiri la fel de mult ca vara, efectele deshidratarii sunt aceleasi, asa ca pastreaza o sticla cu apa sub hainele tale ca sa nu inghete, sau investeste intr-un termos care pastreaza temperatura dorita pentru apa pe care o vei bea in timpul alergatului.
 
 
 
 
 

Descriere Nu renunta la sport iarna!

Ingrediente Nu renunta la sport iarna!

Review-uri Nu renunta la sport iarna!

Rating general al produsului
0 review-uri
  • 5
    0% Complete
  • 4
    0% Complete
  • 3
    0% Complete
  • 2
    0% Complete
  • 1
    0% Complete
Scrie un review