De la covrigi pana la paine, romanii bat recordul la consumul produselor de panificatie. Institutul National de Statistica arata ca romanii mananca 546 de grame de paine zilnic, in timp ce media europeana se opreste la 300 de grame. NutriÅ£ionistii citati de Gandul spun ca, avand in vedere datele mentionate, nu e de mirare ca incidenta obezitatii este in crestere. „Numai 500 de grame produse de panificatie asigura organismului 2.000 de kilocalorii, indiferent daca alegem paine alba, de secara sau din cereale integrale. Practic o femeie si-a asigurat resursele zilnic numai din acest tip de produse”, a declarat pentru Gandul prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. In aceasta dupa-amiaza, intr-un restaurant din Londra va fi pregatit si servit primul burger cu carne artificiala. Pretul nu este deloc de neglijat, 290.000 de euro. Digi24 scrie ca ingredientul principal este carnea provenita din celule stem prelevate de la bovine si dezvoltate in laborator. Carnea artificiala este creatia unei echipe de cercetatori olandezi, de la Universitatea din Maastricht. Nu are gust sau miros, asa ca savantii i-au adaugat caramel, sofran si pesmet, iar pentru culoare suc de sfecla rosie. Distribuie articolul pe: