Rețetă de ouă malaysiene

|Andreea Nicole |
Rețetă de ouă malaysiene

Rețetă de ouă malaysiene. sursa foto Profimedia

Rețetă de ouă malaysiene, preferata autoarei premiate Meera Sodha. O variantă excelentă și versatilă de orez cu ouă prăjite crocante. Una dintre micile ei plăceri zilnice este să ia câteva ouă și să le transforme într-o cină.

Recent, a început să fie viralizată des această rețetă de ouă malaeziene sau telur masak kicap, în care ouăle sunt învăluite într-un sos cu ceapă, sos de soia dulce, usturoi și ardei iute. Este un amestec care merge perfect cu orez.

Rețetă de ouă malaysiene

Kecap manis este un sos de soia indonezian, închis la culoare, gros și dulce, care poate fi găsit ușor online sau în majoritatea magazinelor asiatice.

Pregătire: 10 minute
Gătire: 20 minute
Porții: 2

Ingrediente:

  • 4 linguri de ulei neutru, cum ar fi de rapiță
  • 4 ouă mari
  • 1 ceapă mare, curățată și tăiată felii subțiri
  • 3 căței de usturoi, curățați și feliați subțire
  • 1-2 ardei iuți, fără codiță, tăiați fin
  • 2 linguri de kecap manis
  • ¼ linguriță de piper alb măcinat
  • 1 lingură de sos de soia light
  • Orez fiert (boabe scurte sau jasmine), pentru servire

Mod de preparare:

Măsoară 120 ml de apă într-un pahar și lasă-l deoparte. Pune două linguri de ulei într-o tigaie antiaderentă, pe foc mediu-mare. Poți testa dacă este suficient de încinsă introducând o lingură de lemn: dacă se formează bule în jurul ei, uleiul este gata.

Sparge ouăle, unul câte unul, în tigaie și prăjește-le 4-5 minute, până când albușurile sunt închegate, iar marginile devin aurii și crocante. Scoate ouăle pe o farfurie.

Toarnă celelalte două linguri de ulei în aceeași tigaie și redu focul la mediu. Adaugă ceapa și prăjește-o, amestecând, timp de 7 minute, apoi adaugă usturoiul și ardeiul iute și mai gătește încă 3 minute.

Adaugă kecap manis, piperul alb, sosul de soia și apa măsurată. Lasă să fiarbă 1 minut, doar până când sosul începe să bolborosească. Pune ouăle înapoi în tigaie și mai gătește-le 1-2 minute, apoi oprește focul. ăServește ouăle fierbinți peste orez fiert, cu mult sos turnat deasupra, potrivit autoarei premiate Meera Sodha, pentru theguardian.com.

Citește și: De ce omleta este mai bună la restaurant decât acasă? Un bucătar explică motivul

Distribuie articolul pe: