Eu nu prea ma topesc dupa carne, dar nici nu renunt la ea si totusi ma straduiesc sa mananc cat mai sanatos. Abia in seara asta am aflat carui curent apartin. Americanii ii zic "reducetarianism" si daca ar fi sa explicam in cateva cuvinte inseamna "mananca mai putina carne". Asadar, reducetarianistii si-au limitat consumul de carne, fructe de mare si lactate, dar fara sa renunte de tot la ele. Acestia incearca totusi sa manance carne de buna calitate. Brian Kateman, unul din cei doi fondatori ai curentului, ii provoaca pe cititorii site-ului sau sa manance mai putina carne, iar cand o fac sa consume carne de calitate si sa reduca portiile de fructe de mare si de lactate. Provocarea se intinde pe o luna, insa Brian spera ca acestia sa o transforme intr-un stil de viata. Kateman are si un sfat pentru cei care sunt innebuniti dupa carne: sa faca pasi mici. "Cu putina carne si mai multe fructe si legume, reducetarienii traiesc mai mult, sunt mai sanatosi si mai fericiti. Pentru cei carora le place carnea, pot face cateva reguli cum ar fi sa manance carne numai in weekend sau o data pe zi, doar la pranz sau seara sau pur si simplu sa comande o friptura mai mica", spune acesta. Ce beneficii ai daca devii reducetarian? Te feresti de cancer Studiile au aratat ca exista o legatura stransa intre consumul de carne si cancerul de san, colon, prostata, pancreas si stomac. Vei trai mai mult In timpul unui studiu care a durat 18 ani si care s-a incheiat in 2014, voluntarii care consumau cele mai mari cantitati de proteine animale au avut o probabilitate mult mai mare de a muri in decursul anilor de studiu. Iti scade sansele de a face diabet Consumand prea multa carne rosie iti poate creste riscul de a face diabet de tipul 2, potrivit unei cercetari publicate in jurnalul JAMA Internal Medicine, in 2013. Vei slabi mai usor Un studiu amplu realizat la Imperial College London a aratat ca oamenii care mancau echivalentul a 250 de grame de friptura (carne rosie) pe zi se ingrasau mai mult in decursul a 5 ani decat oamenii care mancau mai putina carne – chiar daca ei aveau parte de acelasi numar de calorii. Iti scade riscul de boli de inima Carnea rosie este in special nociva deoarece corpul tau transforma un nutrient din ea in compusi variati care ajuta la formarea placilor de colesterol in artere. Distribuie articolul pe: