Dineul de dupa gala premiilor Oscar este la fel de important ca si gala in sine. Dineul, desfasurat conform traditiei la Governors Ball, este o chestiune de interes national si este responsabilitatea exclusiva a lui Wolfgang Puck, maestrul bucatar care pregateste dineul vedetelor dupa gala premiilor Oscar, pentru a 17-a oara consecutiv. Deoarece vedetele de la Hollywood sunt cunoscute pentru dieta lor stricta, nu este de mirare ca meniul Oscar 2011 contine doar preparate usoare, sanatoase si pregatite exclusiv din ingrediente ecologice. „Folosim doar legume organice, pentru ca sunt mai bune la gust si mult mai sanatoase, in plus este o forma de respect pentru mediu”, spune Wolfgang Puck, citat de Examiner.com. Wolfgang Puck mai spune ca, meniul dineului pentru Oscar 2011 este si anul acesta inspirat de scenariile filmelor nominalizate la Premiile Academiei. Sa gatesti pentru 1.500 de oameni nu este deloc usor. Si daca marea majoritate a celor 1.500 de invitati sunt vedete, chestiunea devine foarte complicata. Intreaga nebunie a pregatirilor a inceput in urma cu o saptamana cand a fost definitivat meniul si au fost comandate ingredientele. Printre altele este vorba despre 4800 de oua ecologice, 1000 de homari spinosi, 18 kilograme de caviar, zece kilograme de jambon spaniol si 1.200 de sticle de sampanie Moet & Chandon. La aceasta se adauga peste trei sute de kilograme de legume organice, zeci de litri de ulei de masline si peste o suta de kilograme de peste. Desertul include si o ciocolata mare in forma statuetei Oscar, suflata cu aur, astfel incat fiecare sa plece acasa cu „Oscarul” sau. Ce au mancat vedetele? A fost un platou cu sushi, ton picant, creveti dulci, crabi si legume, somon, cu salata de castraveti, wasabi, fasole verde, sos de soia si ghimbir murat. La acestea s-au adaugat creveti, stridii si crab in sos de mustar. Punctul forte al meniului a fost mini-cheeseburger-ul cu carne de vita din Kobe, o specialitate rara si scumpa de carne de vaca, cu sos remoulade, homarul cu avocado si ardei iute si pizza cu trufe negre, cimbru si branza Ricotta. La acestea se mai adauga pestele cu dulceata de rosii, sfecla cu portocale, migdale si branza de capra, dar si sparanghelul cu jambon spaniol si paella cu sofran. Desertul este un spectacol in sine si un rasfat de culori si arome. Sarlota de crema de branza cu zmeura, caise, mure si afine sau lamaie si nelipsita ciocolata Oscar, au pus punct dineului. Distribuie articolul pe: