Miel la cuptor cu pesto de menta si busuioc

| |
Miel la cuptor cu pesto de menta si busuioc

De Paste toata lumea mananca miel. Toate gospodinele pregatesc vestita friptura de miel impanata cu usturoi. Dar daca am alege o alta reteta? Un gust mai exotic pentru o altfel de friptura de miel.


Miel la cuptor cu pesto de menta si busuioc

 
Timp de preparare: 2 ore
6 portii
644 calorii/portie
 
Ingrediente:
 
2 kg de carne de miel (fara piele)
Ierburi proaspete din gradina pentru servit
Felii de lamaie pentru servit
 
Pentru pesto:
1 catel de usturoi tocat marunt
O legatura de busuioc (doar frunze)
O legatura de menta (doar frunze)
25 gr muguri de pin
25 g parmezan razuit
125 ml ulei extra virgin de masline
Sucul de la o jumatate de lamaie
 
 
Mod de preparare:
 
Prima data prepara pesto. Pune toate ingredientele intr-un blender (cu exceptia uleiului si a sucului de lamaii), asezoneaza cu putina sare si marunteste-le pana se transforma intr-o pasta. In timp ce merge blenderul toarna putin cate putin uleiul de masline. Apoi pune pesto intr-un bol si stoarce pe deasupra zeama de lamaie.
Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Cresteaza putin carnea de miel si pune-o apoi intr-o tava de cuptor. Foloseste jumatate din sosul pesto pentru a unge cu generozitate carnea, presand bine in zona crapaturilor. Restul de pesto trebuie tinut la frigider si scos chiar inainte de servire.
Coace mielul la cuptor timp de aproximativ 2 ore. Verifica din cand in cand sa nu se usuce prea tare carnea. Daca se intampla asta, mai adauga putin pesto.
Cand este gata, scoate carnea din tava si acoper-o cu o folie si las-o sa se odihneasca 30-40 de minute. Apoi poate fi servita cu felii de lamaie, ierburi proaspete si cu restul de sos pesto.
 
 

Distribuie articolul pe: