Fructul cu cele mai multe proteine. sursa foto freepik.com Fructul cu cele mai multe proteine, potrivit unui dietetician. În caz că nu știați, fructele pot fi o sursă surprinzătoare de proteine în alimentație, un motiv în plus pentru a le adopta în meniul zilnic. Desigur, nu se compară cu puiul, somonul, carnea slabă de vită și alte alimente bogate în proteine care te ajută să te simți sătul și energizat. De asemenea, nu oferă proteine complete, așa cum o fac carnea și produsele lactate, care conțin toți cei nouă aminoacizi esențiali. Totuși, fructele pot completa sursele principale de proteine din farfurie, spune dieteticianul autorizat Natalie Rizzo, editor de nutriție pentru TODAY. Dacă vrei să incluzi mai multe fructe în dietă, optează pentru o varietate de rețete cu fructe, de la smoothie-uri și boluri cu ovăz, la salate și gustări. Dacă alegi fructul potrivit, poți obține chiar și 1 gram sau mai mult de proteine pe porție, ceea ce este considerat mult pentru un fruct, adaugă Rizzo. Fructul cu cele mai multe proteine: fructul pasiunii Fructul pasiunii conține conține și fibre, calciu, vitaminele A și C și magneziu. sursa foto freepik.com Fructul cu cel mai mare conținut de proteine este fructul pasiunii (maracuja), care oferă 5 grame de proteine la o cană. Asta înseamnă aproape de două ori mai mult decât alte fructe aflate în topul listei. Deși fructele conțin mai puține proteine decât alte surse vegetale precum fasolea, leguminoasele, nucile și semințele, fiecare gram de proteină contează, mai ales dacă urmezi o dietă preponderent vegetală, subliniază Rizzo. De ce contează proteinele Proteina este un macronutrient esențial, important pentru sațietate, repararea țesuturilor și dezvoltarea masei musculare. Majoritatea persoanelor au nevoie de cel puțin 20 de grame de proteine la fiecare masă, notează Rizzo. Obținerea proteinelor din fructe vine cu beneficii suplimentare, precum fibrele, vitaminele, potasiul și antioxidanții. „Eu consider proteina din fructe ca fiind un plus, nu o sursă principală de aport proteic”, spune Rizzo. Cum să consumi fructul cu cele mai multe proteine Consumă fructul pasiunii cât de des poți. sursa foto pexels.com Fructul pasiunii are o pulpă aromată, gelatinoasă, de culoare aurie, cu semințe comestibile moi, învelite într-o coajă groasă, zbârcită. Pe lângă proteine, acest fruct tropical conține și fibre, calciu, vitaminele A și C, și se află pe primul loc și în lista fructelor cu cel mai mult magneziu. Pulpă are un gust dulce-acrișor și poate fi consumată crudă — se taie în jumătate și se scobesc semințele și pulpa — sau se poate folosi ca topping pentru iaurt sau în sucuri și băuturi. Alte fructe bogate în proteine Pe lângă fructul pasiunii, alte fructe cu conținut relativ ridicat de proteine sunt: Jackfruit (nangka) Rodie Caise Acestea oferă între 2 și 3 grame de proteine per porție. Fructele nu sunt o sursă principală de proteine, dar pot aduce un aport nutritiv valoros — mai ales când alegi variante ca fructul pasiunii. Acesta oferă cea mai mare cantitate de proteine dintre toate fructele și vine cu un pachet complet de fibre, vitamine și minerale. Citește și: Gustarea de 17 calorii care poate combate ridurile, proteja vederea și preveni cancerul Distribuie articolul pe: