Skip to main content
Determinarea categoriei tipului de corp pe care il ai e importanta pentru tine ca sa poti intelege cum sa slabesti cat mai eficient. Tipul de corp reprezinta o clasificare stiintifica a tuturor formelor corporale determinata de combinatia unor trasaturi fizice.

Genetica este cea care hotaraste tipul de corp, lucru ce nu poate fi schimbat niciodata, oricat de mult te-ai stradui.

Acestea sunt cele 3 mari tipuri de corp:
 
- Endomorf
- Ectomorf
- Mesomorf
 
Este important de mentionat ca este aproape imposibil pentru un individ sa se regaseasca 100% intr-un anumit tip de corp, adica sa indeplineasca toate cerintele tipului respectiv. Cu totii avem caracteristici ale celor 3 tipuri de corp, insa unul este dominant.
 
Corpul endomorf este adesea caracterizat de oase mari, fata rotunda, posterior si coapse mari, precum si un grad destul de mare de grasime corporala, in special in jurul abdomenului. Persoanele endomorfe se straduiesc din greu sa-si tina sub control greutatea corporala in special din cauza unei rate metabolice mult mai scazute decat in celelalte doua tipuri de corp. Din acest motiv, un endomorf trebuie sa aleaga cu mare atentie alimentele pe care le consuma. Trebuie sa opteze pentru alimente sarace in calorii pe care organismul sa le arda cat mai repede. Pierderea in greutate este mai usoara in cazul endomorfilor daca una dintre mesele zilei va contine doar fructe si legume. Carbohidratii complexi se pot regasi in dieta, insa in cantitati foarte mici, iar proteinele ar trebui sa provina numai din carne slaba de pui, curcan, peste si suplimente cu aminoacizi.
 
Corpul Mesomorf este caracterizat de umeri largi, talie subtire, masa musculara mare si un metabolism rapid datorat cantitatii mari de muschi. Pentru un barbat corpul mesomorf inseamna look-ul unui musculos ce are un fizic atletic.
 
Tipul ectomorf este caracterizat de un aspect subtire, liniar. Persoanele care se incadreaza aici au de obicei talie subtire, coapse si umeri ingusti. Ectomorful are un procentaj de grasime corporala scazut si este considerat tipul cel mai norocos deoarece are un metabolism ultra rapid ce ii permite sa ramana slab chiar si atunci cand mananca mult. Problema este ca ectomorful nu are prea multa masa musculara.
 

Descriere Spune-mi ce corp ai ca sa-ti spun cum slabesti

Ingrediente Spune-mi ce corp ai ca sa-ti spun cum slabesti

Review-uri Spune-mi ce corp ai ca sa-ti spun cum slabesti

Rating general al produsului
0 review-uri
 • 5
  0% Complete
 • 4
  0% Complete
 • 3
  0% Complete
 • 2
  0% Complete
 • 1
  0% Complete
Scrie un review