Skip to main content

Ai auzit probabil de multe ori ”sunt gras pentru ca retin apa”. Poate fi foarte adevarat deoarece incapacitatea de a elimina apa din organism poate genera probleme cu greutatea si poate duce la serioase probleme de sanatate.

Retentia de apa sau edemul cum este denimita medical inseamna de fapt un dezechilibru intre lichidele acumulate si cele eliminate din organism si se poate acumula in intreg corpul sau doar in anumite zone ale acesteia.

Cauzele retentiei de apa
 
La categoria cauze ale retentiei de apa pot fi trecute dereglarile hormonale, statul prea mult in picioare sau in caldura, alimentatia nesanatoasa (sarea este unul dintre principalii vinovati), administrarea anumitor medicamente (in special cele pentru reglarea tensiunii arteriale), varicele, tromboflebita, insuficienta renala, afectiuni ale ficatului sau insuficienta cardiaca.
Principalele simptome ale retentiei de apa sunt: cresterea brusca in greutate, umflaturi si dureri musculare, anomalii cutanate, dificultati de respiratie.
Una dintre complocatiile la care se poate ajunge din cauza retentiei de apa este cresterea in greutate. In plus, daca edemele sunt prvocate din cauza unei afectiuni medicale, aceasta se poate complica.
Tratamentul se administreaza in functie de cauza care duce la retentia de apa in organism.
 
Sfaturi pentru reducerea retentiei de apa
 
Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa consulti un medic atunci cand simptomatologia iti va indica ca este vorba de o retentie de lichide in organism.
Apoi, sub indrumare medicala este recomandat sa-ti schimbi putin stilul de viata:
 
1. Bea multa apa deoarece deshidratarea organismului duce la retentia de apa.
2. Evita sarea din alimentatie si alimentele bogate in sodiu.
3. Suplimenteaza aportul de minerale, in special potasiu si calciu deoarece acestea au proprietatea de a diminua efectele retentiei de lichide.
4. Ia suplimente diuretice.
5. Fa miscare deoarece sportul ajuta la buna functionare a sistemului limfatic.
6. Redu zaharul si alcoolul din planul tau zilnic de dieta deoarece acestea doua au potential mare de a duce catre retentia de lichide.
7. Mergi la sauna deoarece transpiratia in exces ajuta la eliminarea excesului de apa.
 

 

 

Descriere Retentia de apa, un inamic al siluetei

Ingrediente Retentia de apa, un inamic al siluetei

Review-uri Retentia de apa, un inamic al siluetei

Rating general al produsului
0 review-uri
 • 5
  0% Complete
 • 4
  0% Complete
 • 3
  0% Complete
 • 2
  0% Complete
 • 1
  0% Complete
Scrie un review