Skip to main content

Mai mult de 54 de milioane de americani care au fost catalogati drept supraponderali sau obezi in functie de indicele lor de masa corporala, un raport ingre greutate si inlatime, sunt de fapt sanatosi, dupa cum afirma un nou studiu publicat in International Journal of Obesity. 

Te intrebi cat de sanatoasa este greutatea ta? Iata care sunt principalii 4 indicatorii pe care oamenii de stiinta i-au pus la dispozitia publicului larg pentru a afla in ce categorie se incadreaza.
 
Circumferinta taliei
 
Specialistii sunt de parere ca excesul de grasime din jurul abdomenului te poate supune unui risc sporit de afectiuni cardio-vasculare si diabet de tip B. Pentru a vedea care este talia ta, tot ce trebuie sa faci este sa te masori de jur imprejurul abdomenului, chiar deasupra soldurilor, in dreptul buricului. O talie sanatoasa trebuie sa se incadreze sub 80 de centimetri in cazul femeilor.
 
Masurarea pulsului
 
Iti poti masura pulsul inimii doar cu ajutorul a doua degete puse pe incheietura mainii sau la gat si cu un ceas. Tot ce trebuie sa faci este sa numeri bataile inimii intr-un minut. Pulsul normal se incadreaza intre 60 și 100 de batai pe minut. Un puls mai scazut este asociat unei sanatati fizice mai bune. O viata mai putin activa poate conduce la un puls mai ridicat din cauza faptului ca inima trebuie sa munceasca mai mult.
 
Procentul de grasime din organism
 
Poate cel mai eficient indicator este procentul de grasime din organism. Cu ajutorl lui poti afla cata grasime si cati muschi ai in corp. Un procent sanatos pentru femei se situeaza intre valorile 20 si 32. Tot ce trebuie sa faci este sa mergi la un cabinet de nutritie si sa soliciti o astfel de analiza ce se obtine deupa ce un aparat trimite electrivcitate in corpul tau pentru a calcula cantitatea de grasime vs cea de muschi.
 
Rata metabolismului bazal
 
Rata metabolismului bazal se calculeaza pe baza indicatorilor de inaltime, greutate, sex, varsta si nivel de activitate fizica pentru a aproxima numarul de calorii pe care le arzi atunci cand te odihnesti. Poti folosi acest indicator si pentru a afla cate calorii trebuie sa elimini din dieta ta in fiecare zi pentru a ajunge la greutatea corporala dorita. Gasesti astfel de calculatoare oriunde pe internet.
 

Descriere 4 moduri in care poti afla daca ai o greutate sanatoasa

Ingrediente 4 moduri in care poti afla daca ai o greutate sanatoasa

Review-uri 4 moduri in care poti afla daca ai o greutate sanatoasa

Rating general al produsului
0 review-uri
 • 5
  0% Complete
 • 4
  0% Complete
 • 3
  0% Complete
 • 2
  0% Complete
 • 1
  0% Complete
Scrie un review