Cum sa te feresti de bacterii la toaleta publica

|Andreea Pietrosel |
Cum sa te feresti de bacterii la toaleta publica

Sa recunoastem, sa mergi la toaleta publica e ca si cum ai juca ruleta ruseasca folosind o bacterie in locul glontului.

 

Daca in mare parte a anului nu avem prea multe de impartit cu o toaleta publica, in vacanta o impartim cu toata lumea. Pentru ca niciodata nu e o placere sa te duci in zona in care pana si regele merge singur, ne-am documentat ca sa aflam cat de mult ne putem proteja de bacteriile care colcaie prin toaletele publice. 

 

Citeste pe Dietetik cat timp e ok sa te speli pe maini.

 

Facem orice e posibil omeneste ca sa scapam cat mai necontaminati. Ne cataram pe vasul de toaleta, riscand sa cadem cu el. Stam in pozitii imposibile, tapetam colacul de toaleta cu straturi groase de hartie igienica. Orice, numai sa nu atingem lucrurile de acolo. 

 

Cel mai simplu si eficient lucru este insa nu cum ne comportam acolo, ci cum ne spalam pe maini la iesirea din baie. Stim ca nu pare sa aiba mare importanta, dar spalatul gresit pe maini este responsabil pentru aproape jumatate din bolile pe care le facem. Preventia inseamna igiena si de aceea iti vom spune cum si cu ce sa te speli, ca sa iesi cat mai curat dintr-o toaleta publica. 

 

Spala-te pe maini cu sapun

 

Nu este absolut deloc util sa te speli doar cu apa dupa ce iesi de la baie. Medicii sustin si chiar insista ca e nevoie sa ne spalam cu sapun si sa insistam putin chiar. 20 de secunde este perioada ideala in care trebuie sa iti freci bine de tot mainile, ca sa dispara eventualele bacterii care pot cauza infectii la ochi, iritari ale pielii si probleme digestive. 

 

Cel mai murdar loc dintr-o toaleta

 

Nu este scaunul de toaleta, nu este nici macar colacul. Cel mai murdar loc dintr-o toaleta este robinetul de apa. E si de inteles pentru ca pe el pui mana imediat dupa ce iesi din baie. Iata de ce, e evident ca atunci cand il inchizi, dupa ce te-ai spalat pe maini, te recontaminezi cu bacteriile care isi fac veacul acolo. 

 

Cel mai indicat este sa incerci sa te speli la un robinet cu senzor. Daca nu ai asa ceva in zona, incearca sa inchizi robinetul folosind un servetel sau altceva interpus intre mana si robinet. 


Distribuie articolul pe: