Chifteluțe din conopidă, după rețeta Roxanei Blenche

|Andreea Nicole |
Chifteluțe din conopidă, după rețeta Roxanei Blenche

Această rețetă este ideală pentru zilele în care vrei ceva rapid, sățios și plin de aromă.

Roxana Blenche, îndrăgita prezentatoare a emisiunii „Hello Chef” difuzată pe Antena 1, continuă să-i inspire pe pasionații de gastronomie cu rețete creative și savuroase. Recent, aceasta a împărtășit cu urmăritorii săi din mediul online o idee culinară sănătoasă și ușor de pregătit: chifteluțe din conopidă – o variantă delicioasă, fără carne, ideală pentru cei care doresc să încerce alternative vegetale.

Cunoscută pentru pasiunea ei față de arta culinară, Roxana petrece mult timp în bucătărie, unde experimentează constant preparate apetisante și originale. Ea își dorește ca fiecare rețetă pe care o oferă publicului să aducă gustul sofisticat de restaurant în confortul casei.

Cum se prepară chifteluțele din conopidă, după rețeta Roxanei Blenche

Această rețetă este ideală pentru zilele în care vrei ceva rapid, sățios și plin de aromă. Chifteluțele din conopidă se prepară ușor, cu ingrediente accesibile, iar rezultatul final este unul spectaculos – crocant la exterior și fraged în interior.

Ingrediente necesare:

  • 1 conopidă (fiartă și mărunțită)
  • 2 ouă
  • 1 legătură de mărar proaspăt, tocat mărunt
  • sare – după gust
  • piper – după preferințe
  • boia dulce – pentru un plus de culoare și aromă
  • făină – cât să lege compoziția
  • pesmet – pentru crustă
  • ulei – pentru prăjit.

Citește și: Sufleu cu spanac – o alegere ideală pentru zilele călduroase de vară

Cum se prepară

„Ai chef să faci o masă rapidă și delicioasă? Hai să facem crochete de conopidă pane. Rețeta asta este foarte simplă și ai nevoie de o căpățână de conopidă. De obicei, când fac conopida pane acasă, tot timpul o fac lângă cartofi piure, cu salată de rucola. Toată familia este încântată. Facem buchețele de conopidă, le punem într-un bol. Între timp am pus pe foc apă cu sare la fiert.

Când apa fierbe, punem conopida, iar după ce a fiert, o zdrobim cu un zdrobitor de cartofi. Nu o facem cu blenderul să nu fie prea pasată. Batem două ouă și le adăugăm peste conopidă. Luăm două legături de mărar pe care le tocăm, amestecăm bine, adăugăm și trei linguri de făină, amestecăm, o linguriță de boia dulce, o linguriță de piper negru și una de sare. Folosim pesmet crocant, pe care îl adăugăm în compoziție.

Pregătim chifteluțele, le facem mai turtite. Mai desfacem o cutie de pesmet, așezăm în farfurie. Le dăm prin făină, ou și pesmet. Am încins uleiul la 180 de grade și acum rumenim chifteluțele până devin rumene. Sunt gata. Ce bine arată! Îmi place să le mănânc cu maioneză și salată.”, a explicat aceasta.

Citește și: Cum se prepară clătitele Ana Lugojana, rețeta autentică din 1956

Distribuie articolul pe: