Skip to main content

Inul reprezinta semintele unei plante, extrem de sanatoase pentru organism. Sunt o sursa importanta de vitamine, minerale si acizi grasi esentiali, motiv pentru care ar trebui introduse in alimentatia noastra zilnica sub orice forma.

 
Semintele de in, in afara aportului nutritiv pe care il aduc organismului, au un mare rol in procesul de slabire. Fiind o sursa importanta de fibre, ajuta la activarea metabolismului, la functionarea optima a procesului de digestie si prin urmare la pieredera in greutate.
Semintele de in sunt o sursa bogata de acid alfa-linolenic (ALA) - Omega 3 (55%), Omega 9 (22%), Omega 6 (14%), lignani, magneziu, fier, zinc si cupru. Prin proprietatile lor, au un rol eficient de laxativ, protejand mucoasa intestinala de factorii iritanti. 
Specialistii recomanda chiar o cura cu seminte de in care inseamna cate o lingurita de seminte cu un pahar mare de apa inainte de fiecare masa. Astfel, vei manca mai putin, vei fi satula pentru mai multa vreme si iti vei asigura aportul nutritiv necesar unei functionari sanatoase a organismului.
 
 
Uleiul de in, in schimb este obtinut prin presarea la rece a semintelor de in. Apoi este lasat la decantat si filtrat printr-un filtru de bumbac natural, acest procedeu fiind menit sa ofere un ulei de o calitate superioara, bogat in substante nutritive.
Acest ulei se foloseste doar in scop terapeutic si se consuma cate o lingura pe zi, in aproximativ 2 etape, gustul sau nefiind chiar foarte placut. In schimb, este o sursa extraordinara de acizi grasi esentiali care sunt extrem de importanti pentru functionarea sanatoasa a organismului. Acizii grasi de tipul Omega nu sunt sintetizati de organism, motiv pentru care aportul lor poate fi adus doar din alimentatie.
Uleiul din seminte de in, consumat zilnic, are un rol important in reglarea tranzitului intestinal si prevenirea afectiunilor cardio vasculare.
 
Faina de in este recomandata in special in cazuri de constipatie si colite abdominale datorita continutului sau de glucide, proteine, minerale precum potasiu si magneziu si vitamina E.
Faina de in poate fi folosita atat pentru uz intern, consumata in combinatie cu alte fainuri, cat si pentru uz extern in cataplasme  ce ajuta la ameliorarea simptomelor furunculilor sau reumatismului.
Consumata ca si aliment, are rol de a calma iritatiile sistemului digestiv si are usoare proprietati laxative. Contribuie la scaderea colesterolului, confera un tonus bun organismului, iar continutul mare de fibre ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange.
 
Avand in vedere cele de mai sus, cred ca v-am convins sa aveti mereu in casa seminte sau ulei de in presat la rece.
 
 

Descriere Consuma in sub toate formele lui!

Ingrediente Consuma in sub toate formele lui!

Review-uri Consuma in sub toate formele lui!

Rating general al produsului
0 review-uri
  • 5
    0% Complete
  • 4
    0% Complete
  • 3
    0% Complete
  • 2
    0% Complete
  • 1
    0% Complete
Scrie un review