O fostă însoțitoare de zbor, Kat Kamalani, a explicat într-un videoclip postat pe rețelele de socializare că pasagerii ar trebui să fie foarte atenți la sursa băuturilor consumate în timpul zborului. foto: pexels.com. Băutura pe care să nu o consumi niciodată în avion! Mulți români aleg astăzi transportul aerian, fie pentru a ajunge rapid în țările unde muncesc, fie pentru a călători spre destinații turistice spectaculoase. Totuși, puțini știu că există o băutură obișnuită, extrem de comună, pe care pasagerii ar trebui să o evite atunci când se află la bordul unui avion. Este un detaliu rar menționat și la care majoritatea călătorilor nici nu se gândesc, dar care poate avea un impact important asupra sănătății. O fostă însoțitoare de zbor, Kat Kamalani, a explicat într-un videoclip postat pe rețelele de socializare că pasagerii ar trebui să fie foarte atenți la sursa băuturilor consumate în timpul zborului. Ea recomandă să fie consumate doar lichide care provin din recipiente sigilate, cum ar fi sticlele și cutiile individuale. Ce băuturi sunt considerate riscante în avion? Conform explicațiilor ei, apa turnată din carafă, cafeaua și ceaiul pregătite la bord nu sunt alegeri inspirate dacă nu provin din recipiente închise ermetic. Toate aceste băuturi au un element comun: sunt preparate folosind apa care provine din rezervoarele interne ale avionului. @getlostwebsite You won’t be drinking the water on planes after this @katkamalani #caughtoncamera #travel #terrifyingposts #factsyoudidnotknow ♬ original sound – Get Lost – Get Lost De ce trebuie evitate aceste băuturi? Kat Kamalani atrage atenția asupra faptului că rezervoarele de apă ale avioanelor sunt curățate foarte rar, iar în unele cazuri, susține ea, aproape deloc. Din acest motiv, apa folosită pentru prepararea băuturilor calde nu ar fi întotdeauna la standardele de igienă la care s-ar aștepta pasagerii. Pentru a elimina complet riscul unor eventuale probleme de sănătate, fosta însoțitoare de zbor recomandă ca pasagerii să se limiteze la consumul de băuturi servite doar în ambalaje sigilate, deoarece acestea garantează calitatea și siguranța lichidului. Ea mai precizează și că membrii echipajului beau foarte rar cafeaua sau ceaiul de la bord, tocmai pentru că provin din aceeași sursă. În opinia ei, dacă personalul evită aceste băuturi, pasagerii ar trebui să facă la fel. Citește și: 5 sfaturi de a te feri de probleme digestive când ești în vacanță Distribuie articolul pe: