Pește contaminat cu o bacterie periculoasă, retras din magazine. Nu-l consumați!

|Andreea Nicole |
Pește contaminat cu o bacterie periculoasă, retras din magazine. Nu-l consumați!

În urma testărilor de laborator realizate în cadrul controlului de calitate, una dintre probele prelevate din acest lot a fost testată pozitiv pentru prezența bacteriei Listeria monocytogenes. Sursa foto: pixabay

Autoritățile sanitare din România au emis o alertă alimentară gravă în urma notificării companiei Deltaica Seafood, care a inițiat retragerea de la vânzare a unui lot de cotlet de crap argintiu afumat, din cauza contaminării cu Listeria monocytogenes — o bacterie periculoasă, responsabilă de afecțiuni alimentare grave.

Pește contaminat cu Listeria monocytogenes

În urma testărilor de laborator realizate în cadrul controlului de calitate, una dintre probele prelevate din acest lot a fost testată pozitiv pentru prezența bacteriei Listeria monocytogenes. Această bacterie poate provoca listerioza, o boală severă care afectează în special persoanele cu sistem imunitar slăbit, femeile însărcinate, nou-născuții și vârstnicii.

Citește și: Alertă alimentară în magazine. Un produs extrem de popular a fost retras de la rafturi

Recomandare pentru consumatori:

  • Nu consumați produsul sub nicio formă.
  • Returnați-l cât mai curând la magazinele de unde a fost achiziționat.
  • Nu este necesară prezentarea bonului fiscal.
  • Contravaloarea produsului va fi restituită integral.

Deltaica Seafood solicită returnarea urgentă a produsului contaminat și garantează rambursarea completă
Compania SC Deltaica Seafood SRL adresează un apel ferm și responsabil către toți consumatorii care au achiziționat produsul „Cotlet de crap argintiu afumat”, din lotul FL.290425, cu data de expirare 29 mai 2025, notează ANSVSA.

❗ Nu consumați sub nicio formă acest produs!

Compania a inițiat retragerea oficială a acestui lot de pe piață, după ce în cadrul verificărilor de rutină a fost detectată prezența bacteriei Listeria monocytogenes, agent patogen cu risc major pentru sănătatea publică.

Pentru informații suplimentare, întrebări sau clarificări, compania pune la dispoziția consumatorilor următoarele canale de comunicare:

Ce este Listeria monocytogenes și ce riscuri implică?

Listeria monocytogenes este o bacterie periculoasă, responsabilă de apariția listeriozei, o infecție alimentară severă care poate avea consecințe grave asupra sănătății. Această bacterie este capabilă să supraviețuiască și să se multiplice chiar și la temperaturi scăzute, ceea ce o face deosebit de periculoasă în alimentele refrigerate.

Cine este cel mai expus riscului

Listerioza afectează în special următoarele categorii de persoane:

  • Persoanele imunocompromise (cu un sistem imunitar slăbit)
  • Femeile însărcinate – infecția poate duce la complicații grave, inclusiv avort spontan sau naștere prematură
  • Nou-născuții
  • Vârstnicii

Simptome posibile ale infecției cu Listeria monocytogenes:

  • Febră persistentă
  • Dureri musculare
  • Greață și diaree
  • În forme severe, pot apărea:
    • Complicații neurologice (meningită, confuzie, convulsii)
    • Avort spontan (în cazul gravidelor)
    • Infecții generalizate (septicemie).

Distribuie articolul pe: