Apa potabilă din orașul Breaza, contaminată cu bacteria Clostridium perfringens. Sursa foto: pexels Apa potabilă distribuită prin rețeaua centralizată în orașul Breaza este infestată cu bacteria Clostridium perfringens, conform analizelor efectuate de Direcția de Sănătate Publică Prahova și făcute publice miercuri. Apa potabilă din orașul Breaza, contaminată cu bacteria Clostridium perfringens Ca urmare, rămâne valabilă interdicția privind consumul apei de la robinet, măsură impusă încă de săptămâna trecută, după ce mai mulți locuitori au raportat că apa are un aspect tulbure și un miros neplăcut. „În urma rezultatelor buletinelor de analiză emise în data de 30.04.2025 pentru probele de apă prelevate în data de 26.04.2025 din reţeaua de distribuţie de apă potabilă din orasul Breaza, se confirmă prezenţa bacteriei clostridium perfrigens”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, miercuri, de DSP Prahova, scrie News.ro. Cât de periculoasă e bacteria Clostridium perfringens? Autoritățile au interzis consumul Autoritățile mențin interdicția privind consumul apei potabile din rețeaua publică a orașului Breaza, anunțând că măsura rămâne în vigoare până la remedierea problemelor. Direcția de Sănătate Publică a informat societatea Hidro Prahova S.A., responsabilă cu furnizarea apei, despre obligația de a aplica toate măsurile necesare pentru corectarea deficiențelor identificate. Calitatea apei distribuite în Breaza a devenit o sursă de îngrijorare începând cu săptămâna trecută, când cetățenii au semnalat că apa de la robinet este tulbure și are un miros neplăcut. În urma acestor sesizări, autoritățile au recomandat ca apa să nu fie utilizată nici măcar pentru spălatul mâinilor sau igiena personală. Citește și: Plasticul din caserolele cu mâncare și detergenți ne poate îmbolnăvi. Avertismentul medicilor Cât de periculoasă e bacteria Clostridium perfringens? Clostridium perfringens este o bacterie anaerobă, adică una care se dezvoltă în absența oxigenului, frecvent întâlnită în sol, apă sau în tractul digestiv al animalelor și oamenilor. Aceasta poate cauza diverse infecții, dintre care cele mai grave sunt intoxicațiile alimentare și infecțiile țesuturilor, cum ar fi gangrena. Bacteria produce toxine puternice care, atunci când ajung în organism, pot afecta grav sănătatea. Infecțiile cu Clostridium perfringens pot duce la simptome precum dureri abdominale, diaree, greață și vărsături. De asemenea, bacteria poate fi întâlnită în apa contaminată, fiind una dintre cauzele posibile ale îmbolnăvirilor cauzate de consumul de apă potabilă necorespunzător tratată. De aceea, autoritățile recomandă măsuri stricte de prevenire a contaminării apei cu acest microorganism. Intoxicațiile cauzate de bacteria Clostridium perfringens se manifestă prin crampe abdominale puternice și diaree. Aceste simptome apar, de regulă, între 6 și 24 de ore după consumul de alimente sau băuturi contaminate cu un număr semnificativ de bacterii. În majoritatea cazurilor, starea pacientului se îmbunătățește în termen de 48 de ore, iar simptomele dispar treptat. Citește și: Obiectul din bucătărie pe care omiți să-l cureți. Îți poate afecta sănătatea Distribuie articolul pe: