A fost odata o portocala…. Nu stiu daca a scris cineva povesti cu portocale, dar daca nu a facut-o mare pierdere. Portocalele sunt cele mai iubite fructe. Mai ales in perioada aceasta din an, cand sarbatorile Craciunului bat la usa. Eu cred ca mirosul de portocala il aduce pe Mos Craciun, mai ceva decat cel de cafea. Si mai cred ca nu se poate Craciun fara portocale, dupa cum nu se poate iarna fara suc de portocale, fara mandarine, fara prajituri cu portocale, fara coaja de portocala rasa in prajituri si fara coji uscate pe calorifer. Bradul cu portocale Portocalele fac parte din decorul de Craciun. Stau bine sub brad. Dar si in brad, pentru ca din coaja de portocala sau din felii uscate de portocale se pot face cele mai frumoase decoratiuni pentru brad. Sucul de portocala innobileaza toate felurile de mancare, in loc de suc de lamaie si este excelent in prajituri. Stiu cateva prajituri de vis, in care ingredientul principal sunt portocalele. Prajitura cu malai si portocale Nu stiu care este parerea voastra, dar eu iubesc salatele de fructe cu portocale. Si nu doar in variantele dulci. Portocalele se combina foarte bine in salate pe post de garnituri la carne, alaturi de morcov, sfecla si avocado. Ca sa nu mai vorbesc despre salata de spanac cu portocale. Salate cu portocale Nu trebuie uitata dieta cu portocale si beneficiile pe care le are pentru piele uleiul de portocale. Craciunul miroase a portocale, iar daca o sa mancam portocale multe, in aceasta perioada Craciunul o sa vina mai repede. Asa mi-a spus mie Mos Craciun! Distribuie articolul pe: