Marul este un aliat perfect in cura de slabire. Este bogat in fibre, este o sursa de apa si este satios, continand foarte putine calorii. Dar asta nu este totul. Unul din marile secrete ale marului stau in coaja acestuia. Iar coaja marului contine un ingredient minune care are ca efect topirea grasimilor. Adica coaja marului este un fel de arma secreta in cura de slabire. Un studiu recent a adus un nou argument in favoarea consumului de mere cu tot cu coaja. In coaja marului se afla o substanta care are capacitatea de a accelera in mod exceptional arderile. Substanta minune a se numeste acid ursolic, iar testele au dovedit dupa o serie de analize suplimentare ca acid ursolic are capacitatea de a topi si mobiliza depozitele adipoase vechi si foarte vechi, despre acre toata lumea site ca sunt cele mai greu de topit. In timpul perioadei de monitorizare, in cursul testelor s-a mancat mai mult, dar a fost sumplimentata si doza de acid ursolic, iar nici unul dintre subiecti nu s-au ingrasat. Mai mult: zaharul in sange a ramas constant, iar nivelul colesterolului nu s-a modificat iar grasimile suplimentare ingerate nu s-au depozitat. In plus, in cazul subiectilor supusi testelor, rezistenta lor la activitate fizica a fost crescuta, iar analizele medicale au aratat ca muschii lor erau mai bine dezvoltati si ca ardeau mai multe calorii decat restul. Studiile anterioare aratasera ca acidul ursolic mareste masa musculara si forta, insa de aceasta data a fost combinat cu o dieta bazata pe grasimi, care ar fi dus inevitabil la obezitate si sindrom metabolic. Acidul ursolic si-a facut treaba chiar si in aceste conditii, reducand riscul aparitiei obezitatii, prediabetului si a bolilor de ficat, scrie medicaldaily. Cercetari anterioare au aratat ca merele, consumate regulat, reduc riscul de cancer al colonului si plamanilor. Adaugam o conditie suplimentara pentru a avea parte de toate aceste beneficii: sa mancam merele cu tot cu coaja. Distribuie articolul pe: