Cafeaua turceasca a intrat in patrimoniul UNESCO

|Andreea Pietrosel |
Cafeaua turceasca a intrat in patrimoniul UNESCO

Este cea mai cunoscuta si apreciata cafea din lume si acum a primit recunoastere oficiala din partea UNESCO. Cotidianul turc Hurryet scrie ca adevarata cafea turceasca are nevoie de tehnici speciale de preparare si recoltare, se bea in cesti mici si in cafenele in care oamenii se intalnesc pentru socializare. UNESCO spune ca toata aceasta traditie din jurul cafelei turcesti este un simbol de ospitalitate, prietenie si rafinament, accesibil tuturor paturilor sociale.

 
 
The Guardian a facut o ancheta ca sa afle ce  contine carnea de pui scoasa la vanzare in supermarketuri. Pieptul de pui congelat scos la vanzare in supermarketuri este injectat cu apa si cu aditivi in cantitati atat de mari incat ajung sa reprezinte o cincime din cantitatea de carne cumparata, sustin jurnalistii britanici. Injectarea carnii de pui cu aceste substante se realizeaza, in special, in cazul produselor ieftine importate. Printre adivitii cu care este injectata carnea de pasare se numara fosfatii, care au rolul de a opri apa sa se scurga din carne in timpul gatitului, si dextroza, care are ca scop mascarea gustului sarat al carnii.
 

 

Distribuie articolul pe: