5 moduri ingenioase in care sa folosesti fructele

|Oana Racheleanu |
5 moduri ingenioase in care sa folosesti fructele

Ne-am obisnuit sa mancam fructele ca atare, ceea ce nu e neaparat un lucru rau, dar te provocam sa incerci ceva nou.

Sunt cateva metode ingenioase pe care sa le pui in practica atunci cand te plictisesti de fructele simple. 

1. Capsuni cu ciocolata in tava de cuburi de gheata 
 
Stii tavita aia din congelator? Da, aia pentru cuburi de gheata. Ia incearca sa topesti niste ciocolata, sa umpli fiecare patratica 2/3 cu ciocolata si in mijloc pune cate o capsuna.
 
Baga la congelator pentru cel putin o ora si scoate cuburile ca si cum ar fi gheata. Doar ca e un alt gust, incomparabil de bun. 
 
2. Foloseste pepenele galben pe post de bol 
 
Fa o salata de fructe la care sa folosesti si pulpa de pepene galben.
 
Numai ca taie pepenele pe jumatate, scoate-i miezul pe care il folosesti la salata, iar coaja poate inlocui cu succes un bol.
 
Ba chiar va arata mai bine si vei servi mai cu pofta un desert sanatos.
 
 
3. Transforma pepenele rosu intr-un tort 
 
Vara nu ai niciun chef sa stai in bucatarie, cu atat mai putin sa stai langa cuptor in timp ce pazesti aluatul de tort. Poti in schimb sa faci un tort racoritor si sanatos, iar prepararea lui sa dureze cam cat ai spune "La multi ani". Taie un pepene rosu, preferabil dintr-un soi fara seminte, in forma de tort, asaza-l pe cateva servetele care sa absoarba lichidul in exces si orneaza-l cu frisca pe care o faci din smantana cu zahar. Peste smantana poti sa adaugi fulgi de migdale, de cocos sau orice iti place tie. 
 
4. Inghetata din banana 
 
Nimic neobisnuit, nu? Dar daca iti spunem ca pentru aceasta inghetata nu ai nevoie decat de un singur ingredient, respectiv cateva banane coapte? Taie-le felii, baga-le la congelator si apoi arunca-le in blender. Gata inghetata!
 
5. Sandwich dintr-un mar 
 
Nu a spus nimeni ca ai nevoie de paine ca sa faci un sandwich. Poti foarte bine sa folosesti un mar, pe care sa-l tai pe lat in 3 felii. Unge-le cu unt de arahide, presara fistic tocat si stafide si gata desertul.
 

Distribuie articolul pe: