Quercitina este un flovonoid de exceptie si un antioxidant foarte puternic, asa ca fa-ti lista de cumparaturi dupa ce termini de acest text, caci trebuie sa notezi si legumele care o contin. Acest antioxidant natural, foarte puternic, se gaseste in ceapa, usturoi, mere, fructe de padure, vin rosu, struguri, praz, ceai verde, varza de Bruxelles, marar, ardei iute, sparanghel, ulei de masline si citrice. Ar trebui sa consumi aceste alimente pentru ca quercitina este un puternic antiinflamator si impiedica eliberarea elementelor inflamatorii si alergene. De asemenea, poate fi de folos in diverse afectiuni: Ajuta in crizele de astm. Blocheaza leucotrinele care sunt responsabile de crizele de astm. Controleaza diabetul. Favorizeaza secretia de insulina si impiedica fabricarea scorbitolului in sange (care favorizeaza dezvoltarea mai multor complicatii ale diabetului, cum ar fi cataracta si atacarea celulelor creierului). Diabeticii trebuie sa consume ceapa si usturoi pentru ca acestea au puterea de a absorbi zaharul din sange, de a regulariza colesterolul si de a limpezi sangele. Te scapa de alergii sezoniere. Quercitina previne eliberarea in exces a histaminei, cea care provoaca reactii alergice precum stranutul si mancarimea pielii. Are proprietati anticancer. Aceasta inhiba cresterea celulelor canceroase prin blocarea vaselor de sange care le alimenteaza si prin inhibarea productiei de hormoni care stimuleaza tumoarea. Astfel, lupta impotriva tumorilor canceroase localizate in piele, san, ovare, colon, rect, creier si sange. Te protejeaza de efectele negative ale stresului. Atunci cand organismul este stresat pentru perioada indelungata, produce cantitati mari de cortizol care devin nocive pentru tonusul muscular. Pentru a te convinge ca quercitina este cu adevarat valoroasa, iata rezultatul unor studii valoroase. Incepand din 1985, timp de 5 ani, 800 barbati cu varste cuprinse intre 65 si 85 de ani au luat doua doze de quercitina si alte bioflavonoide. Concluzia a fost ca cei care au consumat ceai verde, mere si ceapa, adica surse pline de quercitina, au avut un risc de trei ori mai mic de a muri de criza cardiaca. Distribuie articolul pe: