9 legume pe care le poți mânca drept desert. sursa foto pexels.com 9 legume pe care le poți mânca drept desert. Vrei să mai adaugi câteva porții de legume în alimentația ta? Îndulcește-le! Iată cum poți transforma legumele în deserturi delicioase. Salatele mari cu rucola și legume crude crocante, broccoli și conopida coapte presărate cu brânză topită, sau dovleceii spiralizați care se dau drept paste îmbibate în pesto — toate apar frecvent în meniul meu de cină. Dar mereu caut noi modalități de a mânca mai multe legume. Să recunoaștem — uneori cea mai bună metodă este să fii puțin creativ și să ascunzi legumele în rețete care înlocuiesc carbohidrații preferați sau, și mai bine, în deserturi dulci. Deserturile care conțin legume „ascunse” nu doar că te ajută să consumi mai multe porții de legume, dar mențin și aluaturile umede și dulci fără a adăuga cantități mari de zahăr. 9 legume pe care le poți mânca drept desert Vrei să mai adaugi câteva porții de legume în alimentația ta? Îndulcește-le! sursa foto pexels.com Pune cartofi în brioșe Piureul de cartofi oferă o textură minunată brioșelor cu afine, aproape ca un chec dens și pufos, potrivit eatingwell.com. Rade dovlecel în compoziția de brownie Curând, mulți dintre noi vom avea dovlecei din abundență, fie din grădină, fie de la vecini sau din cutiile CSA. Transformă-i în Brownie cu dovlecel și ciocolată. Nimeni nu va bănui ingredientul secret, promitem! Adaugă porumb în înghețată Toată lumea iubește porumbul dulce și înghețata pe timp de vară. Înghețata cu porumb dulce le combină pe amândouă într-un deliciu inedit. Bate avocado pentru budincă Avocado cremos transformă această budincă fără lactate și vegană, Chocomole, creată de cântărețul Jason Mraz, într-un desert extrem de fin și bogat. Amestecă morcovi în biscuiți Câteva linguri de morcov ras nu doar că dau biscuiților cu morcov și fulgi de ovăz un gust asemănător cu cel al prăjiturii cu morcov, dar adaugă și dulceață naturală și mențin textura moale. Deserturile care conțin legume mențin și aluaturile umede și dulci fără a adăuga cantități mari de zahăr. sursa foto pexels.com Adaugă sfeclă în compoziția de brioșe Sfecla acționează ca un colorant natural și adaugă fibre în brioșele cu ciocolată și sfeclă roșie, acoperite cu glazură de cremă de brânză. Pasează cartofii dulci pentru mousse O rețetă de mousse de ciocolată sănătos își capătă consistența de la cartoful dulce, nu de la ouă. Atât mousse-ul, cât și bezelele pot fi pregătite în avans — tot ce trebuie să faci este să le asamblezi în pahare când vrei desertul. Amestecă dovleac în compoziția de prăjitură Așa-numita „dump cake” este probabil cel mai simplu desert. În această variantă cu dovleac, straturi de piure de dovleac condimentat și cremă de brânză se combină cu un amestec de prăjitură organic, presărat deasupra pentru a forma o crustă crocantă. Pasează dovleacul de iarnă pentru cheesecake Batoanele de cheesecake cu dovleac de iarnă își obțin textura catifelată din piureul de dovleac copt. Citește și: 6 beneficii esențiale pentru sănătate ale consumului de legume, explicate de un dietetician Distribuie articolul pe: