7 trucuri ca sa gatesti cele mai bune paste

|Andreea Pietrosel |
7 trucuri ca sa gatesti cele mai bune paste

Nu trece o saptamana fara sa mananci o portie de paste. Fie ca le arunci niste creveti ca sa iti aduci aminte de destinatiile de vara, fie ca le garnisesti cu dovlecel ca sa iti pastrezi linia vegetariana, pastele nu lipsesc niciodata din meniul tau.

Pastele sunt acest ingredient secret care transforma o cina intr-o experienta rapida si savuroasa. In 15 minute poti pregati cu succes o portie de paste si iti garantam ca vei incanta prietenii invitati la masa.

Desi sunt sunt extrem de usor de pregatit, nu toata lumea reuseste sa faca paste ca la mama italienilor acasa. Ca sa gatesti paste ca la carte, iti vindem 7 trucuri care te ajuta sa gatesti cele mai bune paste.

1. Foloseste o oala mare si multa apa

Ca si oamenii, pastele au nevoie de un spatiu personal, ca sa absoarba bine apa si sa nu se lipeasca de celelalte surate. Ineaca-le in cea mai mare oala pe care o ai in camara si nu le arunca in apa inainte ca aceasta sa inceapa sa fiarba.

2. Nu te zgarci cand pui sare

Niciodata nu poti sa faci exces de sare atunci cand e vorba de apa in care fierbi pastele. Nu te rusina, vrei ca pastele tale cu fructe de mare sa aiba gustul puternic de valuri sparte la mal? Pune sare cu generozitate in apa. Pastele vor fi mult mai gustoase si aromate cand le pui in farfurie.

3. Nu pune pastele in apa inainte ca aceasta sa clocoteasca

Daca apa nu face bulbuci, inseamna ca nu a atins temperatura de fierbere si ca nu e cazul sa pui pastele inca in oala. In plus, daca pui pastele in apa inainte, risti sa le faci sa se lipeasca grav intre ele. Daca vrei ca apa sa fiarba mai repede, acopera oala cu un capac.


4. Amesteca pastele in apa

Ai nevoie de o lingura lunga de lemn care sa te ajute sa amesteci eficient toate pastele pe care le torni in apa. Asa nu se vor lipi si se vor fierbe mai rapid.

5. Nu pune ulei in apa

Stim ca unele persoane adauga ulei in apa pentru paste in speranta ca acestea nu se vor lipi. Ei bine, nu e neaparat corect ce fac. Dupa ce fierb in apa cu ulei pastele devin alunecoase, iar acest lucru inseamna ca nu vor fi capabile nici sa tina sosul cum trebuie.

6. Gusta pastele in timp ce le fierbi

Chiar daca pe ambalaj ai o durata optima pentru fierbere, pastele nu o respecta din diferite puncte de vedere. Cel mai eficient mod de a vedea cat de fierte sunt pastele este sa le gusti cu 2-3 minute inainte de expirarea timpului. Abia atunci cand ti se pare ca sunt gatite al dente, vor fi cu adevarat bune. Dupa ce s-au fiert nu iti mai ramane decat sa le scurgi rapid intr-o sita.

7. Nu clati nicioata pastele

Le vei face absolut incapabile sa mai tina vreodata un sos pe ele. Ca tot vorbim despre sosul de paste, ideal este sa il adaugi imediat dupa fierbere ca sa aiba timp sa se imbibe in ele.

 

Distribuie articolul pe: