6 alimente pe care sa le mananci cand esti stresata

|Oana Racheleanu |
6 alimente pe care sa le mananci cand esti stresata

Am scris deja despre 7 cele mai proaste alimente pe care le poti manca atunci cand esti stresata, asa ca ne simtim obligati sa iti dam si cateva optiuni ok la care poti apela atunci cand iti bate deadline-ul la usa. 

1. Migdale invelite in ciocolata neagra 
 
Un studiu din 2009 a demonstrat ca ciocolata neagra reduce nivelul hormonilor de stres si scade presiunea arteriala, iar migdalele sunt bogate in proteine care iti dau energie si iti  furnizeaza grasimi bune. 
 
2. Nuci si seminte 
 
Atunci cand iti vine sa rontai ceva de nervi, uita de chips-uri. In schimb, ai unda verde la alune, migdale, fistic, caju, alune de pamant si chiar si seminte de dovleac, daca nu se uita urat seful tau la gramajoara ta de coji. Acestea contin antioxidanti si grasimi nesaturate, ceea ce inseamna ca diminueaza anxietatea, imbunatatesc dispozitia si favorizeaza productia de serotonina. 
 
3. Cartofi dulci 
 
Sunt dulci, asa cum le spune numele, si sunt plini de nutrienti, de fibre si de carotenoide care te fac mai optimist. 
 
 
4. Ceai verde 
 
Daca bei o cana de ceai cand esti atat de stresat incat simti ca o sa-ti pocneasca ceva in corp, te vei linisti imediat, desi datele problemei nu se vor fi schimbat foarte mult. In plus, ceaiul verde contine cafeina, ceea ce inseamna ca te vei concentra mult mai bine. 
 
5. Guacamole cu morcovi 
 
Acea pasta delicioasa de avocado este bogata in grasimi mononesaturate si in potasiu, care scad presiunea sangelui si care fac receptorii din creier sa fie sensibili la serotonina. Poti sa mananci morcovi in loc de garnitura si numai simplul rontait te va calma putin. 
 
6. Vin 
 
Da, vinul chiar face bine in situatii stresante, cu conditia sa nu fie baut la birou. Iesi in oras cu prietenii dupa serviciu si ineaca-ti amarul intr-un (singur) pahar de vin, care iti va scadea tensiunea arteriala si iti va aduce in corp antioxidanti si flavonoide sanatoase.

Distribuie articolul pe: