Se stie ca octombrie este luna dovleacului. Am devenit dependenta de el din momentul in care bunica a presarat un praf de scortisoara pe placinta cu dovleac ce se cocea molcom in cuptor. La maturitate i-am descoperit si celelalte secrete. Sursa de fibre de calitate si aliat de nadejde in cura de slabire, dovleacul a intrat rapid in lista preferintelor mele culinare. Asa ca am inceput sa fac abuz de el. Din mania mea a rezultat acest top cu 3 retete de dovleac. Cate lucruri poti face cu un dovleac Sarac in grasimi, dovleacul nu putea sa fie ocolit de nutritionisti. Daca nu v-ati gandit pana acum la o dieta cu dovleac, ar fi cazul sa incepeti. Veti fi rasplatita cu 5 kilograme in minus. Bogat in vitamine A,C si E si caroten, dovleacul previne bolile cardiovasculare, imbatranirea prematura si chiar cancerul, arata mai multe studii in domeniu. Daca mai spun ca e si bun de pus pe rana, v-am convins ? Pentru uz extern dovleacul e un bun remediu in caz de arsuri, inflamatii sau abcese. Va vine sau nu sa credeti, cele mai puternice efecte terapeutice le au semintele de dovleac. Se bat cu parazitii intestinali, regleaza colesterolul, desfunda vasele de sange si stimuleaza activitatea rinichilor. Astea sunt numai cateva dintre calitatile pe care le enumar aici, asa ca sa nu mai critice nimeni rontaitorii de seminte. Top 3 retete cu dovleac Dovleac la cuptor Aveti nevoie de trei ingrediente: dovleac, miere si scortisoara. Poteti sa cumparati un dovleac intreg sau doar o felie, dupa cum doriti. Reteta nu specifica o cantitate anume dar noi stim ca nu va veti opri la o singura felie. Aroma imbatatoare e numai buna pentru inveselirea unei seri friguroase. Risotto cu dovleac E un fel de mancare principal care se poate servi cu branza topita deasupra, doar ca sa fie un pic altfel. E un fel de mancare in care poti amesteca vinul cu supa si ajungi la un rezultat delicios. Incercati reteta si spuneti-ne cum a iesit. Briose de dovleac Cu briosele e foarte simplu. Se amesteca ingredientele uscate (faina, praf copt, dovleac, scortisoara, ghimbir), apoi separat ingredientele umede (oul batut cu zahar, laptele, uleiul) si se pun toate la un loc. Ce rezulta? Ceva ce iti va face papilele sa zburde de bucurie. Voi ce alte retete cu dovleac stiti? Haideti sa facem o colectie! Distribuie articolul pe: