Ti-a ramas niste aur intre dinti

|Andreea Pietrosel |
Ti-a ramas niste aur intre dinti

Regele Midas s-ar roti de 24 de ori in mormant in fata unui asemenea fenomen. Cel care transforma tot ce atingea in aur – inclusiv mancarea si bautura – ar lua la rost bucatarii din restaurantele de lux care servesc portii scumpe de mancare cu aur.


“Scuza-ma, ti-a ramas niste aur intre dinti!” este replica pe care ma astept sa o aud in cazul in care pasii ma vor purta pe terase care servesc astfel de mancaruri poleite. De curiozitate am lins un inel de aur – nu m-a incantat gustul – dimpotriva, dar cine sunt eu sa emit judecati de valoare?


Nu inteleg de ce toata lumea intra in starea asta extatica in fata Food Bling-ului. Ma gandesc cu groaza ca la varste matusalemice ma voi pierde in fata nepotilor voi face comparatii de genul “ca aurul in bucate”.


Sa fie un refugiu al oamenilor in perioade de criza? Sa isi gaseasca ei confortul in mancaruri poleite cu aur si argint, pe bani putini? Sau, prevazatori din fire, oamenii se apuca sa faca investitii pe termen lung in aur si argint, depozitate sub forma de lingouri bine ascunse printre maruntaie ?


Si daca da, sunt depozite cu scadenta la termen ? Pe masura ce scriu imi dau seama ca noutatea culinara poate naste afaceri de succes. Firmele de vidanjori se vor bate pentru a patenta “Haznaua de aur”, toalete la care vor avea acces doar adeptii de mancaruri presarate cu praful magic.

Ne vom confrunta cu o adevarata Goana dupa Aur. Ca-n Vestul Salbatic oamenii se vor bate cu vidanjorii pentru accesul la o fosa septica, doar doar or gasi o foita de aur, sau argint.

Si pentru ca praful – Easy Taste Magic – pe numele lui este comestibil, propun sa facem cu totii interventii chirurgicale care sa elimine acidul gastric – singura amenintare pentru depozitele de aur si argint care vor avea scadenta la un termen binedefinit, doar de noi stiut.

Distribuie articolul pe: