Stiai ca din castraveti se poate face supa? Si mai mult decat atat sunt cateva zeci de retete unde castravetele este ingredientul principal. Supa de catraveti este un deliciu pe care trebuie sa-l incerci. Se face pe loc, nu necesita fierbere, este foarte sanatoasa, este plina de minerale si de vitamine, este o excelenta solutie de hidratare, mai ales in zilele foarte fierbinti de vara si, nu in ultimul rand, este inedita. Sa facem supa de castraveti! Toate retetele de supa de castraveti pe care le-am incercat sunt excelente surprize. Greu de spus care mi-a placut cel mai tare, cea cu smantana sau cea picanta. Speciala este supa de castravete cu avocado, dar si cea cu menta care este o mica minune. Nu mai lungesc vorba. Iata retete. Supa de catraveti cu smantana O supa relativ banala. Ai nevoie de patru castraveti mari pentru o portie de supa, doua linguri de iaurt si o lingura cu smantana. Iti mai trebuie un fir de ceapa verde, cateva fire de marar, sare si mult piper. Amesteca iaurtul, smantana, sarea si piperul impreuna cu ceapa tocata marunt. Imparte sosul in doua. Jumatate din sos adauga-l peste castravetii maruntiti in blender. Amesteca bine cu cateva impulsuri si rastoarna mixtura cu castraveti in restul de sos. Amesteca, pune mararul tocat, potriveste de sare si mai adauga putin piper. Excelenta rece sau la temeperatura camerei simpla sau cu paine prajita. Supa de castraveti cu stafide Daca cumva ai strambat din nas, te rog sa o gusti inainte! Supa de castraveti cu stafide este o combinatie exotica pe care trebuie sa o faci. In plus ai sa fii uimita cat de usor se face. Pentru o portie ai nevoie de o lingura de stafide negre, trei linguri de iaurt, vreo patru-cinci cuburi de gheata, o lingura de smantana degresata, trei castraveti, un sfert de ceapa, doua nuci pisate bine, marar sau menta (excelente oricare dintre ele), sare si piper negru. Pune stafidele in apa fierbinte sa se rehidrateze. Amesteca iaurtul cu smantana. Bate combinatia ca sa devina spumoasa. Pune in blender gheata, nucile macinate, ceapa si castravetii. Omogenizeaza bine. Adauga mixtura de castraveti in sosul de smantana. Adauga stafidele, scurse bine de apa si verdeata. Pune sare si mult piper. Gata! Este minunata! Vezi pe pagina urmatoare celelalte retete de supa de castraveti [next] Supa de castraveti cu menta Reteta este de origine indiana, putin adaptata. Pentru o portie ai nevoie de doua linguri de iaurt, doi-trei castraveti, o lingura plina cu menta tocata marunt, o lingurita rasa de seminte de chimen si un varf de lingurita de pudra de chili iute, o lingurita de ulei, sare si piper negru si rosu. Pune castravetii in blender cu o lingura de apa. Cand sunt bine mixati adauga iaurtul. Omogenizeaza bine si rastoarna intr-un castron. Pune in uleiul incins semintele de chimen si pudra de chili. Tine totul pe foc pentru un minut. Da deoparte si cand este inca fierbinte pune menta si amesteca bine. Rastoarna totul in amestecul de castraveti cu iaurt. Pune sare si piper si tine la rece pentru o ora. Serveste! Supa de castraveti cu avocado Este o supa medicament. Te unge pe suflet si-ti da sanatate. La propriu. Este o supa cremoasa si fina, pe care o recomand cu incredere. Pentru o portie ai nevoie de jumatate de avocado, trei castraveti, doua fire de ceapa verde, sucul de la jumatate de lime, o lingura cu smantana, sare si piper, putin marar. Curata avocado, castravetii si ceapa verde. Taie-le in bucatele si pune-le intr-un blender impreuna cu o lingura, doua de apa. Omogenizeaza bine si adauga smantana. Mixeaza din nou. Rastoarna intr-un bol, pune verdeata, sare si piper. Astept sa-mi spui ce supa de castraveti incerci si daca mai vrei retete de supe de vara, fara foc. Stiu si alte combinatii: cu dovlecei, cu avocado si vreau sa le impart cu tine! Distribuie articolul pe: