Skip to main content

Studiile care compara roulul pe care il au exercitiile fizice si dieta alimentara in curele de slabire, au evidentiat intotdeuna ca cea mai buna modalitate prin care poti sa slabesti este prin reducerea consumului zilnic de calorii. Insa, pentru o dieta sanatoasa, combinarea alimentatiei hipercalorice cu exercitiile fizice, ramane cea mai buna alternativa. Sportul nu numai ca ajuta la arderea caloriilor si la sculptarea corpului, dar ajuta si la prevenirea pierderii masei musculare si scaderea ratei metabolice ce acompaniaza dieta. Si odata ce ai ajuns la greutatea dorita, exercitiile fizice regulate sunt foarte eficiente in prevenirea ingrasarii pe viitor.

Pentru o stare generala buna de sanatate, specialistii recomanda ca fiecare adult sa faca cel putin 150 de minute de exercitii fizice de intensitate moderata (30 de minute pe zi, 5 zile pe saptamana) sau 75 de minute pe saptamana de exercitii aerobice sustinute. Pentru a slabi sau pentru a te mentine la greutatea actuala, trebuie sa tintesti mai sus: 300 de minute pe saptamana de exercitii moderate ca intensitate sau 150 de minute de exercitii intense.
 
Specialistii caloria.ro sustin ca scopul tau ar fi sa te mentii tot timpul activa si sa alegi scarile in locul liftului, sa parchezi masina mai departe de locul de destinatie ca sa mergi mai mult pe jos sau sa eviti pe cat posibil televizorul sau alte activitati care te tin legata de canapea in timpul liber. Gaseste activitatile si sporturile care iti fac placere ca sa ai o motivatie in plus. Aplicatiile de smartphone sau dispozitivele de tracking pot fi si ele foarte motivante.

Ce spun studiile?
 
Unele exercitii fizice sunt de mare ajutor in evitarea poftelor alimentare. Un studiu recent a demonstrat ca persoanele dependente de gustari dulci, au redus semnificativ numarul caloriilor dupa fiecare plimbare de 15 minute. Un alt studiu a aratat ca acele persoane care dupa ce au terminat o sarcina la computer si apoi au mers pe jos, au mancat de doua ori mai putina ciocolata decat cei care s-au asezat intr-un fotoliu sa se odihneasca.
 
Dar sportul nu te face sa-ti fie mai foame si sa ajungi sa consumi apoi mai multe calorii decat cele arse prin miscare?
 
Majoritatea studiilor sugereaza ca acele persoane care exerseaza in od moderat, au tendinta sa manance mai putin decat atunci cand nu fac sport
Este si normal sa fie asa pentru ca dupa ce ne-am straduit sa facem miscare, nu ne permitem sa irosim tot efortul cu o ciocolata.
 
 

Descriere Cum sa faci sport ca sa slabesti?

Ingrediente Cum sa faci sport ca sa slabesti?

Review-uri Cum sa faci sport ca sa slabesti?

Rating general al produsului
0 review-uri
  • 5
    0% Complete
  • 4
    0% Complete
  • 3
    0% Complete
  • 2
    0% Complete
  • 1
    0% Complete
Scrie un review