Somon cu lamaie si bulgur

Somon cu lamaie si bulgur

Personal, iubesc pestele si nu refuz niciodata o portie de somon. Asadar, cand am gasit aceasta reteta mi s-a parut alegerea ideala pentru cina. Este un fel de mancare usor, cu putine calorii, ce se prepara repede si care poate fi mancat de intreaga familie, in special si de catre copii.

Somn cu lamaie si bulgur
 
4 portii
375 calorii/portie
Timp de preparare: 40 de minute


Ingrediente:
 
230 grame bulgur
350 ml supa de legume sau de pui, fara sare
Sare de mare si piper negru
450 grame de sparanghel (aproximativ o legatura sau un buchet), taiat
500 grame file de somon, curatat de piele si taiat in 4 portii
1 lamaie, foarte subtire feliata
2 linguri de patrunjel proaspat tocat
Ulei de masline pentru servit
 
Mod de preparare:
 
Incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Intr-un vas termorezistent mare combina bulgurul, supa si un sfert de lingurita de sare si piper. Aranjeaza sparanghelul deaspura, intr-un singur strat. Asezoneaza somonul cu sare si piper si pe deasupra aseaza feliile de lamaie, iar apoi pune-l deaspua, in vas.
Acopera vasul cu folie de aluminiu si pune totul la cuptor, aproximativ 25-30 de minute, pana ce pestele este gatit, iar bulgurul si sparanghelul devin crocante.
Serveste somonul cu bulgur si sparanghel, iar pe deasupra presara patrunjel si un strop de ulei de masline.