Ingrediente: – 2 ¼ cani (500grame) iaurt simplu degresat – 2 linguri ulei de masline – 2 ½ linguri suc de lamaie – 1 lingura pudra de chilli – 3/4 lingurita cumin – ¾ lingurita coriandru – ¾ lingurita piper negru – ¼ lingurita scortisoara – 6 piepti de pui fara piele si fara os – 1 catel de usturoi pisat – 1 cana de frunze de menta tocate – 2 linguri de ceapa verde tocata Mod de preparare: Amestecati 1 cana de iaurt cu 1 lingura de ulei, 1 lingura suc de lamaie, sare si condiment, apoi adaugati puiul si acoperiti bine cu sos. Lasati la marinat timp de 20 minute la temperatura camerei. Pana cand puiul se marineaza, pregatiti gratarul, de preferat sa fie gratar cu carbuni. Focul trebuie sa fie mediu astfel incat sa puteti tine mana la 7 cm deasupra gratarului. Daca este gratar pe gas pregatiti-l cu 10 minute inainte. In timp ce gratarul se incalzeste amestecati ce a ramas din iaurt ,1 ½ suc de lamaie si sare dupa gust. Puneti puiul pe gratar ( sosul in care a fost marinat il aruncati) si lasati cam 10-12 minute dupa care il transferati pe o farfurie. Amestecati menta, ceapa verde si uleiul ramas intr-un vas. Turnati peste pui sosul de iaurt si amestecul de menta. Portii: 6 Calorii: 241; Grasimi: 8 g; Proteine: 9 g; Carbohidrati: 2 g; Fibre: 2 g. Pofta buna!