Prima zi de cura e o zi a poftelor

|Andreea Pietrosel |
Prima zi de cura e o zi a poftelor

Ma pregatesc psihic inainte de fiecare dieta. Fac liste, imi burdusesc camara si pregatesc grafice care ma vor sustine moral. Daca sunteti familiari cu entuziasmul care vine la pachet cu prima zi de cura, cunoasteti si ca prima zi de cura e o zi a poftelor.

Cum vine toamna incep o cura de purificare, prin care incerc sa indepartez toate efectele vietii decadente pe care am dus-o pe timp de vara.

Sa uitam cocktailurile baute pe plaja, noptile nedormite si mancarurile savurate fara sa ne gandim la calorii! Incepem cura care ne aduce din nou in circuit.

Noul meniu ma face sa ridic din spranceana a mirare si sa inghit in sec. Ou fiert/ carne de pui – meschin de putina, ardei gras, rosii (fara gust), castraveti si salata. Toate acompaniate de doua felii de paine de secara. Bafta in a va convinge ca e delicios! Eu nu am reusit pana acum.

Frustrarile au aparut inca de la inceput. Motivata si cu un mic dejuns sanatos la bord, ma asez entuziasmata la birou. In nici 5 minute primesc un colet plin cu bomboane de ciocolata. Ma gandesc ca Cel de Sus e extreme de sarcastic in dimineata asta. Ma abtin, le ating, le deschid si le ofer colegilor din ele, inghitind in sec.

Pranzul se materializeaza intr-o salata cu mozzarella si niste sana si ma pregateste pentru adevarata tentatie ce avea sa urmeze. Pe seara ajung in creierii muntilor. In locul unde mancarea-i gatita cu gust si multe, multe grasimi. Inghit in sec, dar degeaba – calc stramb si imi bag lingura in ciorba de vacuta pe care o sorb cu nesat. Delicios!

Ca sa expun capitolul tentatii in toata deplinatatea sa, va mai spun doar atat. La final, ca sa nu plecam de acolo cu mana goala, gazdele imi intind o sacosoaie plina ochi cu pateuri, pe care o car cu greu pana la Bucuresti. Ironic, cum am ajuns sa car pentru mine cutii pline cu pateuri si ciorba de burta, intr-un moment in care nu pot pun nici moarta gura pe ele.

Prima zi de cura e a poftelor, rezistati ca merita!

Distribuie articolul pe: