Ouale scad colesterolul

|Otilia Ignat |
Ouale scad colesterolul

In mitul conform caruia ouale fac rau nu mai crede nimeni. Mai mult exista sutudii care au dovedit ca ouale scad colesterolul. 

O omleta sau doua oua fierte sunt micul dejun perfect. Nu doar ca sunt foarte gustoase si te ajuta sa-ti pastrezi silueta prin  cantitatea mare de proteine pe care ouale o contin si prin aportul important de nutrienti, totul cu foarte putine calorii, dar te feresc de afectiunile cadriovasculare prin efectul de a reduce colesterolul "rau".

Cercetarile recent realizate la Universitatea Connecticut au aratat ca, pe langa faptul ca un consum de doua-trei oua zilnic cresc colesterolul "bun", acestea reduc inflamatiile din organism si bolile asociate acestora, relateaza Men’s Health.

In primul studiu, subiectilor li s-a cerut sa consume cate trei oua pe zi, observandu-se, dupa 12 saptamani, ca nivelul colesterolului bun crescuse, fara ca valoarea colesterolului rau sa creasca. Ingredinetul-minune este lecitina, care nu lasa colesterolul rau sa depuna pe vasele de sange.

Un alt studiu a aratat ca dupa 12 saptamani in care s-au consumat cate trei oua pe zi, si nivelul inflamatiilor din organism scazuse, la fel ca si riscul bolilor de inima. De aceasta data, acesta a fost efectul luteinei continute, un carotenoid (antioxidant) care se gaseste in galbenus.

Sutudiul este un argument solid pentru a manca oua. Mai ales la masa de dimineata si la gustari. Cele mai bune alegeri ouale intregi, si galbenus si albus, fierte: moi sau tari. Un ou are doar 90 de calorii, dintre care circa 20% sunt folosite pentru procesul de digestie, astfel ca pot fi considerate calorii negative.

Distribuie articolul pe: