Femeia care se asigura ca mancarea lui Hitler nu e otravita

|Andreea Pietrosel |
Femeia care se asigura ca mancarea lui Hitler nu e otravita

‘Nu l-am vazut niciodata pe Hitler, dar a trebuit sa imi risc viata pentru el in fiecare zi’ povesteste Margot Woelk, singura supravietuitoare a echipei de 15 degustatoare de mancare a liderului nazist.

Jobul lor era in fieacare zi acelasi: sa se asigure ca mancarea care urma sa ii fie servita lui Hitler nu este otravita.

Cum este sa iti imaginezi ca fiecare mancare pe care o testezi ar reprezenta ultima ta masa? Aceasta este teama cu care a trait Margot Woelk pe toata durata celui de-al  Doilea Razboi Mondial.

Ea povesteste ca unele dintre fetele alaturi de care lucra incepeau sa planga in momentul in care testau mancarea si pana la final, cand realizau ca nu este otravita.

In interviul acordat unei televiziuni germane, femeia acum in varsta de 96 de ani, a dezvaluit ca Hitler era vegetarian si lua mese lipsite de gust, formate din paste, orez, mazare si conopida.

“Trebuia sa mancam tot si apoi sa asteptam o ora, timp suficient pentru ca eventuala otrava din mancare sa isi faca efectul. Plangeam permanent cand trecea timpul si observam ca suntem in viata’ spune femeia.

Doamna Woelk nu era membra a partidului nazist si a fost fortata sa intre in echipa de degustatoare. A lucrat in Barlogul Lupului – buncarul lui Hitler din Polonia. Femeia este singura supravietuitoare din echipa din care facea parte.

Mai multe puteti citi in The Telegraph.
 

Distribuie articolul pe: