Skip to main content
Organismul nostru acumuleaza zilnic o multime de substante chimice si toxine doar prin faptul ca este expus mediului inconjurator. Poluarea si praful sunt principalii factori care inlesnesc patrunderea toxinelor in corp. Insa, pe langa acestia, alimentatia noastra, destul de procesata, precum si tutunul sau alcoolul isi pun amprenta asupra intoxicarii organismului.
 
Cu exceptia produselor ecologice, toate celelalte legume si fructe pe care le consumam zi de zi au urme nocive de pesticide, ingrasaminte chimice si alte astfel de produse chimice folosite pentru a ajuta la cresterea si mentinerea plantelor. Exista, de asemenea, un risc ridicat de ingestie de toxine din carne, chiar si din carnea de pasari, bovine şi porcine deoarece agricultorii folosesc o varietate de produse chimice pentru a promova cresterea animalelor, care se elibereaza in corpurile noastre atunci cand consumam alimente preparate din carne. Pestele, considerat a fi unul dintre cele mai sanatoase alimente prezinta riscul de diferite toxine cu transmitere hidrica. 
 
Ficatul, colonul, rinichii, plamanii sau pielea, pe langa functiile pe care le au, ajuta si la eliberarea toxinelor din organism, insa nu este suficient.
 
De aceea specialistii recomanda o cura de minim 3 zile de detoxifiere in fiecare anotimp deoarece astfel se poate mentine sanatatea corpului, celelalte organe avand posibilitatea sa functioneze in parametri normali. Acumularea prea multor toxine poate duce la aparitia unor afectiuni grave, cancerul fiind una dintre ele. Pe langa acest motiv, se recomanda detoxifierea deoarece in urma ei vei simti o stare de bine generata de energie si vitalitate. Este o modalitate prin care poti incepe fiecare anotimp cu un suflu nou si te poti bucura de tot ceea ce se intampla in jurul tau.
 
Modalitati de detoxifiere
 
Detoxifierea are valente importante in intretinerea si intarirea sistemului imunitar, in purificarea sangelui, in curatarea sistemului digestiv si in lupta impotriva unor afectiuni precum cancerul. Mai mult decat atat, in urma unei cure de detoxifiere, se pierd pana la 3 kilograme, procesul de slabire urmand natural. Tot ce trebuie sa faci este sa urmezi un regim corect care poate fi facut in sase pasi simpli:
1. Consumul de apa. Cura de detoxifiere a rinichilor cu apa, adica consumand minim 2 litri de apa pe zi este una dintre cele mai usor de realizat si eficiente diete de detoxifiere.
2. Zeama de lamaie. O cura foarte importanta pentri detoxifierea ficatului este sa storci zeama de la o lamaie intr-un pahar cu apa calduta si sa bei acest amestec dimineata pe stomacul gol.
3. O dieta bogata in fibre ajuta la curatarea deseurilor ce se afla in sistemul digestiv si nu numai. Legumele si fructele proaspete precum si cerealele integrale sunt foarte bogate in fibre iar consumul lor poate ajuta la curatarea colonului si ficatului. Prunele, de exemplu sunt cele mai indicate pentru curatarea colonului iar alte fructe precum papaya pepene galben au un continut bogat in atioxidanti, necesari pentru a alunga factorii poluanti precum nicotina.
4. Cura cu sucuri proaspete. Se recomanda o cura de 3 zile timp in care se vor consuma numai sucuri proaspete din legume si fructe, fara alti indulcitori artificiali. In felul acesta se asigura o detoxifiere ideala a organicmului.
5. Exercitiile fizice ajuta foarte tare la procesul transpiratiei prin care se elimina toxinele din organism.
6. In timpul unei cure de detoxifiere, meniul nu trebuie sa includa alimente procesate sau grasimi.
 
Info: In afara de aceste modalitati naturale de detoxifiere exista suplimente alimentare cu rol dovedit in detoxifierea organismului precum si tratamente corporale, impachetari sau colonhidroterapii.

Descriere Importanta detoxifierii pentru organism

Ingrediente Importanta detoxifierii pentru organism

Review-uri Importanta detoxifierii pentru organism

Rating general al produsului
0 review-uri
  • 5
    0% Complete
  • 4
    0% Complete
  • 3
    0% Complete
  • 2
    0% Complete
  • 1
    0% Complete
Scrie un review