Despre ridichi

|Otilia Ignat |
Despre ridichi

Abia astept ridichile! Pline de vitamine si minerale, sanatoase si gustoase, ridichile imi sunt mai dragi decat martisoarele. In asteptarea primaverii sa vorbim despre ridichi!

Putin stiu, dar ridichile rosii sunt o minunata sursa de fier, calciu, sodiu, fosfor si vitamina C, toate acestea fiind foarte usor asimilabile, tocmai datorita proportiei in care sunt combinate. La acestea se adauga si pretioasele vitamine din grupul B. Efectele pozitive ale ridichilor apar imediat. In plus sunt perfect in diete, pentru ca le poti rontaii fara nici o grija in ceea ce priveste caloriile. In 100 de grame de ridichi sunt doar 16 calorii, acestea fiind unele dintre cele mai slab calorice legume de sezon.

Ridichile au un usor efect laxativ, tocmai de aceea nutritionistii le recomanda in curele de slabire.Calmeaza durerile stomacale si iritatiile gastrointestinale. Si infectiile urinare isi gasesc remediu tot in ridichii, daca sunt consumate in cantitate mai mare sau daca sunt transformate in suc, acesta pentru ca ridicia are efect dezinfectant natural si, in plus, este un eficient anti-inflamator.

Dupa iarna grea din ultima vreme, ridichile sunt un remediu natural, pe care merita sa-l iei in calcul pentru calmarea durerilor de gat si a afectiunilor cailor respiratorii superioare. Ridichile calmeaza tusea si stimuleaza expectoratia.  

Si inca mai avem motive sa laudam ridichile. O cura de ridichi de cateva zile, asta insemnand doua-trei legaturi de ridichi  consumate ca atare, la gustari sau la mesele principale, vor ameliora semnificativ iritatiile pielii si vor improspata tenul obosit si imbacsit.

In concluzie, abia astept ridichile!

Distribuie articolul pe: