De ce sa dormi pe spate

|Andreea Pietrosel |
De ce sa dormi pe spate

Daca dormi pe spate faci parte dintr-o categorie aparte. Doar 10% din persoanele care au participat la studiul realizat de cercetatorii britanici au afirmat ca adopta aceasta pozitie. Cei mai multi – 74%- dorm pe o parte, in timp ce 16% prefera sa doarma pe burta.

Expertii au incercat sa explice ce spune despre noi pozitia in care dormim. Daca sunteti sau nu de acord cu explicatiile lor, scrieti-ne intr-un comentariu.

Pro si contra pentru dormitul pe spate

Medicii spun ca dormitul pe spate ajuta la calmarea arsurilor de stomac, arsuri care apar in special atunci cand va culcati imediat dupa masa.

Aceasta pozitie s-ar parea ca impiedica si aparitia ridurilor, dar nu in zona fetei ci pe torace. In plus, chirurgii plasticieni sustin ca doamnele care dorm pe spate se bucura de un bust mai ferm timp de mai multa vreme.

Argumentul contra dormitului pe spate tine mai mult de confort. Aceasta pozitie intensifica sforaitul si duce la poluare fonica a intregii incaperi.

Pro si contra dormitului pe o parte

Nu e de mirare ca tot mai multa lume prefera sa doarma pe o parte. Este mai confortabil si amelioreaza sforaitul. Psihologii sustin ca pozitia de fetus reflecta un bun echilibru psihologic si o anumita stabilitate emotionala. In plus incurajeaza o circulatie buna.

Partea mai putin buna este ca aceasta pozitie produce dureri de umeri sau solduri.

Daca nu reusesti sa adormi, gasesti pe Dietetik 6 trucuri de mare ajutor.


Pro si contra dormitului pe burta

Daca vrei sa nu mai sforai, aceasta este pozitia in care trebuie sa dormi. Alt avantaj insa nu mai gasesti pentru ea. Medicii spun ca dormitul pe burta cauzeaza dureri de spate si de ceafa si nici nu este o pozitie recomandata doamnelor care nu vor sa aiba o piele ridata pe piept.
 

 

Distribuie articolul pe: