Pregatirile pentru masa de Craciun nu trebuie sa fie o corvoada.Cand ma gandesc cum trebuie sa iau la numarat foile de varza pentru sarmale si cum imi pierd jumatate de zi la coada pentru o bucata din porcul grasan, ma apuca durerea de cap. Cand imi amintesc si de indigestiile care urmeaza festinului, ma apuca deja durerea de stomac. Iata de ce am ales sa fac anul asta Craciunul altfel. Cu mancare light, usor de preparat si nedatatoare de indigestii. Cheia unei mese de Craciun de succes este sa fie simpla. Pana la urma, ai timp de sarbatori nu ca sa il petreci in bucatarie, ci pentru a sta cu familia si prietenii. Asa ca de Craciunul asta voi pune pe masa o salata si trei feluri de mancare. Toate aranjate frumos pe fata de masa cu reni, printre lumanarele aprinse. Pentru salata arunc intr-un bol cateva frunze de spanac, laptuci si salata din cea creata. Le imprietenesc cu putina ceapa rosie, un castravet lung taiat de la un cap la altul si o mana de rosii cherry. Sa nu uit branza frantuzeasca, presarata usor peste invalmaseala de legume. Putin dressing de iaurt si e gata. Salata e facuta special ca sa deschida apetitul pentru friptura. Felul principal pe care il servesc anul asta. Friptura de vita cu garnitura de morcovi, cartofi si asparagus. Morcovii sunt foarte gustosi daca sunt caliti usor in sos de miere, asparagusul poate fi tavalit prin ulei de masline, sare si piper. Cat despre cartofi, se rumenesc singuri in tigaie dupa ce le adaugati putin rozmarin si ii scaldati in ulei de masline. Pentru ca imi plac dulciurile, o sa fac doua feluri, de Craciun. O tarta de Craciun cu menta si niste fursecuri. Apropo, fursecurile astea merg de minune cu lapte de soia. Trust me! In doi timpi si trei miscari o sa fac o masa de Craciun light si imi mai ramane si timp pentru mine. Distribuie articolul pe: