Cine merge la Art Terapie

|Andreea Pietrosel |
Cine merge la Art Terapie

Daca ieri am deschis sesiunea de articole despre terapie, astazi va spunem cine merge la art terapie. 

Mihai Albu, specialistul nostru de la Safe Place spune ca in art terapie nu este importanta calitatea estetica / artistica a imaginii create, ci implicarea clientului si ilustrarea onesta a ceea ce simte acesta. Art terapeutul nu interpreteaza si nu evalueaza produsul, ci il exploreaza cu ajutorul clientului si il sprijina pe acesta sa-i (si sa-si) descopere sensurile ascunse. Uneori, cateva trasaturi de creion pot spune mai mult decat un desen laborios si minutios.

 

O plaja foarte larga de oameni vin si beneficiaza de pe urma art terapiei. De la copii de 4 ani, la adolescenti si adulti, pana la seniori de peste 60 de ani. La Mihai au venit persoane din toate straturile sociale si profesionale, de la infirmiere pana la manageri din industria mass media, de la elevi de liceu la persoane casnice, de la someri pana la persoane care lucreaza in cadrul multinationalelor. Procentul de barbati si femei este destul de echilibrat, desi in general la terapie apeleaza in general femei, barbatii considerand deseori ca ”nu au nevoie”. 

 

In art terapie se impletesc bucuria de a explora noi materiale, de a te juca in feluri uitate cu profunzimea explorarii psihoemotionale si a integrarii ulterioare. Creativitatea recontactata in art terapie si exersata apoi in cabinet se manifesta apoi in modul creativ in care abordam situatii de viata, mai noi sau mai vechi. 

 

Ceea ce parea insurmontabil devine doar o provocarea, ceea ce parea de nerezolvat, stimuleaza abordarea creativa si flexibila a problemei, a noatra, a vietii in general.

 

Distribuie articolul pe: