Regiunea creierului care ii ajuta pe oameni sa evite luarea deciziilor gresite, functionand ca o forma de constiinta, a fost descoperita de cercetatorii britanici, care au denumit acest ghem de neuroni "polul frontal lateral". "Am identificat o regiune a creierului care pare sa apartina doar oamenilor", a afirmat Matthew Rushworth, de la Universitatea Oxford. Mediafax scrie ca polul frontal lateral al cortexului prefrontal este situat in partea din fata a creierului, deasupra sprancenelor. Pentru unii oameni, este de marimea unei verze de Bruxelles, iar pentru altii, poate ajunge la marimea unei mandarine. Aceasta regiune este deosebit de importanta pentru executarea unor sarcini multiple. De exemplu, atunci cand se ia o hotarare, aceasta parte a creierului va continua sa evalueze cealalta optiune sau sa se gandeasca la ce s-ar fi intamplat daca s-ar fi luat decizia opusa. De asemenea, polul frontal lateral contribuie la activitatea de invatare din greselile altora, accelerand dobandirea unor noi abilitati. Ce fel de carne este carnea de om? Descopera.ro s-a intrebat si a si aflat. Daca ne-am baza raspunsul doar pe gust, atunci am putea fi tentati sa spunem ca ea se aseamana cu cea de porc. Se spune ca indivizii canibali din Insulele Marchize, din Polinezia, spuneau ca gustul carnii de om se aseamana cu cel al carnii de porc. Departamentul pentru Agricultura, din SUA sustine totusi ca aceasta carne este rosie. Reporterul New York Times, William Buehler Seabrook a descris in cartea lui Jungle Ways, din 1931, o bucata de carne de om cruda ca fiind foarte asemanatoare cu cea de vita. Ceea ce ne-ar putea mira, insa, este faptul ca ulterior, Seabrook a fript carnea si a mancat-o. Apoi, el a realizat cea mai detaliata descriere culinara referitoare la carnea de om. Potrivit lui, se pare ca atunci cand carnea de om este gatita ea are un miros asemanator cu cel de vita sau mai curand de vitel inca neajuns la maturitate si nu cu cel de porc. Distribuie articolul pe: