Ce au in comun Giga Hagi si mierea de albine

|Andreea Pietrosel |
Ce au in comun Giga Hagi si mierea de albine

Cel mai mare fotbalist roman din istorie, Gica Hagi, a povestit ieri, cand a implinit 49 de ani, un episod din cariera sa. Cu un an inainte de Campionatul Mondial din SUA din 1994, Hagi a inceput sa manance cate o lingurita de miere in fiecare zi, pe stomacul gol, iar la CM a avut o evolutie incredibila, alaturi de nationala Romaniei. Gandul il citeaza pe Hagi care a declarat ca ”Cea mai buna vitamina pentru un sportiv este o lingurita de miere, dimineata, atunci cand se scoala. Asa am luat eu timp de un an inainte de Mondial si am fost ca o bomba acolo”.

 

 

 
Nutritionistii bulgari cer interzicerea vanzarii margarinei in Bulgaria din cauza acizilor grasi trans pe care ii contine. Expertii din cadrul Agentiei bulgare pentru siguranta alimentara sustin ca un consum constant de margarina este potential periculos deoarece grasimile trans sunt greu de digerat si incetinesc metabolismul, ceea ce poate provoca diverse boli. Margarina este foarte populara in Bulgaria gratie pretului sau mic comparativ cu untul si este de multe ori prezentata ca buna pentru copii si ca prevenind bolile cardiace. Mediafax scrie ca recent, Administratia americana pentru alimente si medicamente a decis ca uleiurile hidrogenate, de tipul margarinei, nu mai sunt considerate sigure pentru consum.

 

Distribuie articolul pe: