Craciun fara dulciuri, nu exista. Indiferent de varsta, fac placere oricui. In consecinta sunt un cadou de Craciun perfect pentru copiii prietenilor, pentru copiii din familia ta si nu numai. Cele mai potrivite sunt dulciurile uscate, care tin mai mult, de genul biscuitilor si fursecurilor. Dulciurile facute in casa sunt un dar minunat. Sunt daruri din suflet, sunt primite mereu cu bucurie, si sunt solutia ideala mai ales pentru vizitele din zilele de Craciun, mai ales acolo unde sunt si copii. Dar, dincolo de aceasta dulciurile in dar, mai ales daca sunt facute de tine, ambalate cu grija, sunt o demonstrate de grija si afectiune pentru cel caruia ii sunt menite. Jumatate din farmecul acestor cadouri sta in ambalaj. Pregateste cutii speciale, din carton sau din metal. Umple bine cutiile, pentru ca este genul de cadou unde, pe langa gust, conteaza cantitatea. Combina mereu doua, trei feluri de prajituri, pentru ca efectul sa fie perfect. Avantajele sunt evidente. Cu o investitie minima, poti obtine patru – cinci cutii cu un cadou perfect. Iata cateva solutii. Incepe prin a incerca omuletii cu scortisoara, in fata carora copii nu pot rezista. Adauga biscuitii cu lamaie si portocala. Se fac atat de usor incat par o joaca. Ai nevoie de: 150 de grame de unt, 150 de grame de zahar brun, 3 galbenusuri, trei oua intregi, 200 de grame de faina, coaja rasa de la doua portocale (sau de la doua lamai), un praf de sare. Se pregatesc in cateva minute. Freaca untul spuma impreuna cu zaharul. Pune toate galbenusurile dintr-o data, apoi pe rand celelalte oua. Adauga faina, cernuta proaspat, si omogenizeaza bine. Adauga coaja de portocala (sau de lamaie, in nici un caz si una si alta). Cu o lingurita pune gramajoare de aluat in tava neunsa, si coace-le la foc potrivit 40 de minute. Se scot din tava cu varful unui cutit, imediat ce sunt gata. Se pot pudra cu zahar, dar sunt foarte buni si simpli. [next]O alta solutie sunt biscuitii cu vanilie. Ai nevoie de 250 de grame de unt, 250 de grame de zahar pudra, 2 oua intregi, 4 galbenusuri, un baton de vanilie, 250 de grame de faina, 100 de grame de stafide, 150 de grame de fulgi de migdale, un praf de sare. Sunt numai buni de pus la copt in cateva minute. Freaca untul cu zaharul pudra, pana cand acesta se topeste complet, adauga cele patru galbenusuri si semintele unui baton de vanilie. Amesteca totul foarte bine. Bate spuma cele doua oua, si adauga-le in compozitie. Pune toata faina, cernuta inainte, dintr-o data, si amesteca incet, dar foarte bine. Unge o tava cu un strat foarte subtire de unt, presara faina si pune gramajoare de aluat. Amesteca fulgii de migdale cu stafidele si presara combinatia deasupra fiecarei prajituri. Indeasa putin cu fundul unei linguri ude, migdalele si stafidele in aluat. Coace biscuitii la foc potrivit 20 de minute si scoate-i din tava imediat ce sunt gata. Ultima propunere sunt biscuitii cu scortisoara. Evident nu puteau sa lipseasca din colectia de bunatati de Craciun. Ca sa-i prepari ai nevoie de 200 de grame de unt, 300 de grame de zahar brun, 2 oua, un praf de sare, un bat de vanilie 350 de grame de faina, o lingurita cu varf de scortisoara pudra, o lingurita de bicarbonat stins cu o lingurita de suc de lamaie. Se pregatesc usor si nu ridica niciun fel de probleme: freaca untul cu zaharul foarte bine. Adauga ouale intregi si semintele din batonul de vanilie si amesteca pana se omogenizeaza foarte bine. Adauga faina, in care ai amestecat, in prealabil, sarea, bicarbonatul stins si scortisoara si amesteca pana se leaga aluatul. Unge o tava cu unt si presara faina. Ia din aluat cu lingurita, formeaza bile pe care le turtesti putin, inainte de a le pune in tava, la distanta unele de altele. Se coc in cuptorul cald, 10-15 minute, la foc potrivit. Fursecurile trebuie sa fie moi la mijloc, dar acoperite de o crusta crocanta. Pentru un plus de gust si culoare adauga pe lista bunatatilor numai bune de facut cadou si negresa americana, dar si prajitura cu lamaie. Evident daca vrei sa-ti dovedesti maiestria pregateste prajitura de Craciun. Este un dar perfect! Spor la treaba si imaginatie!