Alimente de baza in diabet

|Otilia Ignat |
Alimente de baza in diabet

Diabetul este o boala grava, ireversibila. Partea buna este o combinatie buna intre alimente care scad nivelul glucozei in sange si miscarea fizica pot tine sub control foarte bine aceasta suferita metabolica. Cel mai bun indicator pentru a selecta alimentele bune in dieta diabeticului, de cele care trebuie evitate este valoarea indicelui glicemic. Dintre toate alimentele, cele mai des asociate cu diabetul sunt cele cu indice glicemic peste 100. Cele mai bune sunt acele produse care au indice glicemic sub 50.

Este nevoie de aproximativ 10 grame de fibre pentru a reduce zaharul din sange cu 25%, dupa o masa cu alimente bogate in amidon. De exemplu, salatele contin destule elemente de blocare a zaharului, astfel incat sa aiba un efect benefic. Pune cateva frunze de salata verde (contine doua grame de fibre), un ardei gras (are trei grame de fibre) si o rosie tocata (are doua grame). Adauga si niste broccoli (are 4,5 grame de fibre). In acest fel vei avea parte de o masa cu 11,5 grame de fibre.

Si ordinea in care mananci este importanta. Spre exemplu, daca masa contine salata, friptura, cartofi si fasole verde, consuma intai salata si fasolea.

Este nevoie de aproximativ 10 grame de fibre pentru a reduce zaharul din sange cu 25%

 

Cele mai bune fructe pentru dieta celor care au diabet sunt: fructele de padure, caisele si piersicile, care au cel mai scazut indice glicemic. Perele sunt bune doar necoapte, iar dintre diferitele soiuri de mere alege-le pe cele rosii si acrisoare.

Cele mai bune legume: morcovii, broccoli, conopida, fasolea verde si sparanghelul sunt cele mai bune. Cu cat sunt mai crude, cu atat sunt mai eficiente. Perfecte sunt si fasolea si lintea, scrie prevention.com.

Studiile arata ca persoanele care consuma asemenea alimente in mod regulat au cel mai scauzut nivel de colesterol si insulina, avand si mai putine pofte, dar o senzatie de satietate de durata.

Distribuie articolul pe: