Skip to main content

Mancarurile italienesti sunt absolut delicioase, iar dieta medietraneeana pare sa fie printre cele mai de succes dintotdeuna. Aproape toata bucataria italieneasca pare extrem de proaspata si se potriveste oricarui sezon. Si pentru ca suntem in plina vara, iar rosiile sunt mai gustoase ca niciodata, iti propunem acesta reteta delicioasa de tarta cu rosii ce poate fi servita la pranz sau chiar la cina, dar cu moderatie.

 
Tarta cu rosii

300 calorii/portie
 
Ingrediente:
 
Un sfert de pachet de aluat de placinta
O jumatate de pachet de branza fontina (sau cammembert), aproximativ 50 de grame
100 de grame de masline kalamata fara samburi
O jumatate de ceapa tocata
3 rosii curatate de seminte si feliate
3 linguri de faina
1 lingura de malai
1 lingura cimbru
1 lingurita de sare
O jumatate de lingurita de piper
300 ml lapte
O lingura si jumatate de parmezan razuit
3 oua mari
Frunze de busuioc proaspat
150 g rosi cherry taiate in sferturi
 
Mod de preparare:
 
Se incalzeste cuptorul la 350 de grade Celsius.
Aluatul de placinta se potriveste intr-o forma de tarta. Pe deasupra se pune branza fontina, maslinele si ceapa. Se aranjeaza apoi pe deasupra cepei jumatate din feliile de rosii.
Se combina faina, malaiul si cimbrul si se presara pe deasupra tartei iar apoi se asezoneaza cu rosiile care au ramas, sare si piper.
Se amesteca laptele, parmezanul si ouale si se adauga peste tarta.
Tarta se pune la cuptor si se lasa aproximativ 40 de minute. Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor si se lasa sa se linisteasca timp de 10 minute, apoi se presara pe deasupra busuiocul.
Se serveste cu garnitura de rosii cherry proaspete, asezonate cu sare si piper.
 
 
 
 

Descriere O idee excelenta pentru un pranz delicios de dieta

Ingrediente O idee excelenta pentru un pranz delicios de dieta

Review-uri O idee excelenta pentru un pranz delicios de dieta

Rating general al produsului
0 review-uri
  • 5
    0% Complete
  • 4
    0% Complete
  • 3
    0% Complete
  • 2
    0% Complete
  • 1
    0% Complete
Scrie un review